Vers van de pers: de nieuwe zakelijke devices van Samsung

27-07-2023
Samsungs nieuwe hardware

In dit blog

  Samsung laat sinds gisteren weer een paar nieuwe sterren aan het hardwarefirmament schitteren. In het oog springend zijn bijvoorbeeld de klaptelefoon met groter tweede scherm Galaxy Z Flip 5 en de Z Fold 5, die je kunt uitvouwen tot een compacte tablet. Met name de Z Fold 5 is een interessant toestel voor zakelijk gebruik, zoals we zullen uitleggen in dit artikel. Maar ook de nieuwe high-end tablets uit de Tab S9-serie en de Galaxy Watch 6 kunnen het werkende leven van je collega’s een boost geven.

  Nieuwe foldables, tablets en een smartwatch

  Met twee lanceringsevenementen per jaar houdt Samsung het tempo er traditiegetrouw goed in. Dé blikvanger tijdens het vorige Galaxy Unpacked-evenement in februari was natuurlijk de Galaxy S23-serie. Daarmee introduceerde het Zuid-Koreaanse bedrijf een aantal nieuwe smartphones binnen de legendarische S-serie die zeer capabel – en daardoor extreem populair – zijn binnen de zakelijke markt.

  Tijdens het evenement op 26 juli 2023 kwam de techgigant met drie grote introducties:

  1. De foldable smartphones Galaxy Z Flip 5 en Z Fold 5
  2. Drie nieuwe premium tablets: de Galaxy Tab S9, Tab S9 Plus en Tab S9 Ultra
  3. Twee nieuwe smartwatches: de Galaxy Watch 6 en de Watch 6 Classic.

  Ontvouw zakelijk succes met de Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5

  Samsung is natuurlijk dé grondlegger van de foldable smartphone. Als we naar de Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5 kijken, dan moeten we voorzichtig constateren dat er eerder sprake is van een evolutie dan van een revolutie ten opzichte van hun voorgangers.

  Samsung Galaxy Z Fold 5: de ultieme multitasker

  Met de Z Fold 5 is nu alweer de vijfde editie uit van deze klassieker onder de foldables. Het blijft bijzonder: je hebt een smartphone, klap je ‘m open dan beschik je over een compacte tablet. Het traditionele telefoonscherm (van 6,2 inch) zit aan de buitenkant, het bijna vierkante ‘tablet’-display aan de binnenkant heeft een diagonaal van maar liefst 7,6 inch. Op dit scherm kun je gemakkelijk twee apps op volledige grootte naast elkaar draaien. De One UI-schil van Samsung bovenop Android 13 optimaliseert het multitasken.

  Samsung fold 5-4
  Multitasking met twee apps op ‘aparte’ schermen is bijvoorbeeld handig voor:

  • Een e-mail opstellen terwijl je een document bekijkt.
  • Aantekeningen maken tijdens het bestuderen van een presentatie.
  • Even je mail checken terwijl je in een Teams-meeting zit.
  • Browsen op internet als je Teams of Slack open hebt staan.

  Specificaties van de Galaxy Z Fold 5

  De Z Fold 5 beschikt verder over uitstekende specificaties, zoals een krachtige Snapdragon 8 Gen 2-chip (dezelfde als in de S23-serie), 12 GB RAM waarmee je gemakkelijk meerdere zware applicaties tegelijk draait, 256 of zelfs 512 GB opslagruimte en keurige camera’s.

  Bijzonder ten opzichte van z’n voorganger, de Z Fold 4: de scharnier is sterk verbeterd, waardoor de dichtgeklapte helften nu heel netjes op elkaar aansluiten. Daardoor sluipt er ook minder vuil tussen.

  Goed om te noemen: Samsung past voor dit toestel een zeer ruim updatebeleid toe. Je krijgt nieuwe Android-versies tot en met Android 17 uitgerold én maar liefst vijf jaar lang alle beveiligingsupdates.

  Samsung Galaxy Z Flip 5: klein pakketje, grootse prestaties

  Het unique selling point van de Samsung Galaxy Z Flip 5? Het is als het ware een normale – zij het met premium specificaties uitgeruste – smartphone, die je kunt dubbelklappen zodat het een veel compacter pakketje wordt. Is ‘ie dichtgeklapt, dan heb je een kleiner scherm van 3,4 inch waarop je bijvoorbeeld je selfies, notificaties en widgets ziet. Dit scherm is beduidend groter, en dus handiger, dan bij de Z Flip 4. Fijn is dat het toestel door z’n uitvouwbaarheid ook kan fungeren als een soort tripod: je zet hem gemakkelijk in de goede positie om een selfie te maken.

  Uitgeklapt is het scherm 6,7 inch, dat redelijk groot is voor een smartphone en volop mogelijkheden biedt voor multitasking. Ook hier geldt dat de telefoon daar softwarematig voor is geoptimaliseerd dankzij de One UI-schil over Android.

  Samsung Flip 5-1

  Specificaties van de Galaxy Z Flip 5

  De Galaxy Z Flip 5 beschikt over een razendsnelle en energiezuinige Snapdragon 8 Gen 2 (For Galaxy)-chip en 8 GB werkgeheugen, waardoor je moeiteloos meerdere zware apps tegelijk kunt draaien zonder hiccups.

  Bij het tweede scherm heeft de Z Flip 5 twee camera’s: een 12 megapixel hoofdcamera en een 12 megapixel groothoeklens om meer in beeld te kunnen krijgen. Aan de binnenkant zit een 10 megapixel selfiecamera verwerkt in een gaatje in het scherm.

  Het toestel is verkrijgbaar met 256 of 512 GB opslag. Ook hier geldt dat door de betere scharnier er geen ruimte meer zit tussen de twee helften van het scherm, dat de telefoon wordt geüpdatet tot en met Android 17 én dat je vijf jaar beveiligingsupdates krijgt.

  De nieuwe tablets uit de Tab-serie

  Door hun draagbaarheid, functionaliteit en veelzijdigheid worden Samsung Galaxy Tab-tablets door veel van onze klanten gebruikt. Bijvoorbeeld om te kunnen werken onderweg, als mobiel verkooppunt (mPOS), voor veldwerk en voor warehouse management.

  Met de Galaxy Tab S9, S9 Plus en S9 Ultra heeft Samsung drie high-end tablets uitgebracht met supersnelle processors en waterdichte behuizing. Bijzonder: de S9 Ultra heeft met z’n 14,6 inch een laptopachtige schermgrootte. De IP68-certificering zorgt ervoor dat de toestellen bestand zijn tegen water en stof. Met de S Pen kunnen medewerkers gemakkelijk (aan)tekeningen maken en handtekeningen zetten op het scherm. Ook voor deze serie past Samsung hetzelfde ruime updatebeleid toe.

  Samsung Galaxy Tab S9 Series-1

  Met de Watch 6 blijft Samsung – en blijf jij – bij de tijd

  Tot slot heeft Samsung met de Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic mooie upgrades uitgebracht voor z’n populaire smartwatch. We zien bij klanten dat ze geregeld gebruikmaken van dit soort wearables, bijvoorbeeld zodat medewerkers snel e-mails en notificaties kunnen lezen, hun agenda kunnen checken en via de Bixby-stembediening eenvoudig allerlei taken op efficiënte wijze kunnen uitvoeren.

  Samsung Galaxy Watch6-1

  Samsung als favoriet in de zakelijke markt

  Samsung blijft het populairste smartphonemerk voor zakelijk gebruik – en is ook onze favoriet. Met name de toestellen die binnen het Samsung Enterprise Edition-portfolio vallen, voldoen gegarandeerd aan alle wensen van gebruikers én de hoge security-eisen van organisaties.

  Bijzonder handig voor een aantal use cases: de high-end Galaxy-telefoons en -tablets zijn dankzij Samsung DeX (‘desktop experience’) aan te sluiten op een extern beeldscherm. Daardoor kun je de Android-apps op een meer desktopachtige manier gebruiken zodat het multi-tasken wordt vereenvoudigd, denk aan vensters, taakbalken en ondersteuning voor multi-window.

  Top-notch beveiliging met Samsung Knox

  Een groot deel van de populariteit van mobiele Samsung-apparaten binnen de zakelijke markt komt ook door de stevige security en makkelijke beveiligingsbeheeropties die Samsung biedt. Samsung Knox zorgt ervoor dat de toestellen al beveiligd zijn vanaf het niveau van de chip en firmware.

  Bovendien maakt Knox het een stuk makkelijker om je mobiele apparaten op afstand te beveiligen, beheren en monitoren (=MDM). De Samsung Knox Suite bestaat onder meer uit Knox Mobile Enrollment voor het uitrollen van MDM-profielen, Knox Manage als toestelbeheeroplossing, Knox E-FOTA voor het pushen van updates over-the-air (OTA) en verschillende oplossingen voor intelligentie, beveiliging en remote support.

  Samsung en Fivespark: trouwe partners

  Fivespark is als Authorized Reseller Mobile Platinum al jarenlang een trouwe partner van Samsung. Wij leveren het hele Samsung-portfolio, van smartphones en tablets tot displays, watches, mobiele accessoires en de ruggedized devices voor uitdagendere werkomstandigheden.

  Meer weten?

  Ben je benieuwd hoe (mobiele) devices uit het Samsung-portfolio waarde kunnen toevoegen binnen jouw organisatie? Plan gerust een adviesgesprek of een demo met een van onze specialisten. Ze denken graag met je mee!

  Lees verder over onze partner Samsung of lees verder over Hardware.

  Verder lezen

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

  Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

  “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .

  Staan deze 6 acties al op je to-do-lijst voor 2024?

  De eerste maand van 2024 is bijna voorbij, en de meeste goede voornemens zijn alweer vergeten. Daarom hebben we een lijst opgesteld van punt.