Lees eens wat nieuws!

We voorzien je graag van tips & tricks, trends, best practices en nieuws rondom de digitale werkplek.

    Blogs filteren op onderwerp:
Ruim zeventig Fivespark-medewerkers zijn dagelijks in de weer om een fijne en veilige digitale werkplek voor onze klanten te realiseren. Daarom gaat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons verder dan het duurzaam inkopen van hardware en het goed afhandelen van oude hardware. “Wij weten dat onze mensen écht het verschil maken. En daarom proberen we voor hen het verschil te maken,” vertelt Christine Gurkan, onze HR Business Partner. Dat ....
Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanager, lid van team Duurzaam en al 24 jaar werkzaam bij Fivespark, vertelt je waarom inleveren de beste keuze is voor organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus nemen.
“Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden voor. Solide beveiliging vereist sterke wachtwoorden. Maak jij nog geen gebruik van ijzersterke wachtwoorden? Dan is de stijgende populariteit van de digitale aanvalsmethode Kerberoasting het zetje dat je nodig hebt.
De eerste maand van 2024 is bijna voorbij, en de meeste goede voornemens zijn alweer vergeten. Daarom hebben we een lijst opgesteld van punten die jouw organisatie dit jaar écht moet uitwerken. Dat hoeft niet voor de zomer geregeld te zijn, maar als je deze zaken tegen de kerstvakantie nog niet geregeld hebt, dan heb je wel een uitdaging.
Eind 2024 zet Nederland een tandje bij als het om cyberveiligheid gaat. Op 17 oktober moet de Europese NIS2 richtlijn omgezet zijn in wetgeving. Op dat moment moeten veel meer bedrijven en organisaties voldoen aan strenge beveiligingswetgeving. Valt jouw organisatie daaronder, dan is het hoog tijd om actie te nemen. Ben je nog niet begonnen, twijfel je of je wel aan NIS2 moet voldoen of ben je nog helemaal niet bij met NIS2? Geen paniek! Wij ....
Op 31 november 2023 was ons eerste jaarlijkse Fivespark Padel toernooi!