Onze klanten

Van telefoonlijn naar bellen via internet

Waar vast bellen vroeger via de telefoonlijn liep, gebeurt dit tegenwoordig vaak via internet. Je zit dan niet langer op een traditionele telefooncentrale, maar op een virtuele telefooncentrale. Je hebt alle gemakken van een vaste lijn, met het bijkomende voordeel dat je overal bereikbaar kunt zijn met je vaste nummer – ook als je onderweg bent of enkel een mobiele telefoon in de buurt hebt.

Dit begon allemaal met VoIP, waarbij de virtuele telefooncentrale zich op een server binnen het bedrijf bevindt. Inmiddels is ook bellen via de cloud een serieuze optie met veel voordelen. De virtuele telefooncentrale bevindt zich dan bij de aanbieder.

VoIP telefonie zakelijk

Kies je bij ons voor zakelijk VoIP bellen? Dan kunnen je medewerkers bellen waar en wanneer ze willen met het formele vaste nummer.

Doorschakelen naar externe telefoonnummers is eenvoudig, net als het aanmaken van belgroepen. Ook krijg je inzicht in gespreksstatistieken. Zo heeft je bedrijf alle vrijheid en flexibiliteit en ben je volledig locatie-onafhankelijk. Je kunt kiezen voor VoIP-telefoons, maar je kunt bij ons ook bestaande toestellen registreren met een VoIP-account.

Zakelijk bellen cloud

Bij Fivespark bieden we naast VoIP ook cloudbellen via Microsoft Teams aan. Dit heeft alle voordelen van VoIP mét de voordelen van de cloud:

  • Eén platform voor alle communicatie – intern en extern
  • Altijd en overal bellen met het vaste nummer
  • Eenvoudig beheer en nog meer inzicht
  • Gericht je service verbeteren met handige belstatistieken
  • Hogere productiviteit door minder schakelen tussen software

Meer over de voordelen lees je in onze blog ‘Bellen met Teams: Alle voordelen op een rij’.

Benieuwd wat specifiek de voordelen in het beheer zijn? Lees dan onze blog ‘Beheer met Microsoft Teams zakelijke telefonie eenvoudig zelf’. Denk aan flexibel op- en afschalen, integratie met andere Microsoft-producten en optimale beveiliging met end-to-end encryptie.

 

Wij werken met

Integratie vaste lijn met mobiel

Klanten verwachten dat je bedrijf altijd en overal bereikbaar is. Met onze oplossingen voor vaste telefonie maak je die verwachtingen waar.

Het opnemen van een gesprek naar het vaste nummer kan eenvoudig via een laptop of mobiel.Het maakt niet uit waar medewerkers zijn – thuis, onderweg of aan de andere kant van de wereld. Ook hebben ze geen gedoe meer met schakelen als ze van de koffiemachine naar hun bureau lopen, of van de auto naar een afspraak. Je bent simpelweg altijd en overal bereikbaar, wanneer jij dat wilt.

Wij regelen het voor je

VoIP of bellen via Teams? Wij regelen het voor je.

Vanuit 20+ jaar ervaring denken we met je mee over de beste oplossing voor jouw bedrijf én zorgen we er vervolgens voor dat je er geen omkijken naar hebt. Vrijblijvend advies van een connectiviteit-specialist? Dat plannen we graag me je in!

Laatste nieuws over connectiviteit

Wat is een eSIM en wat heb je eraan?

Simkaarten: die kleine, ongrijpbare stukjes plastic die je met veel gepriegel in je smartphone steekt. Tenminste, dat geldt voor de fysieke simkaarten. Tegenwoordig zien we gelukkig steeds vaker de eSIM – het digitale alternatief voor deze plastic kaartjes. De eSIM is ....

Zakelijk internet anno 2023: Kabel, ADSL of Glasvezel?

Wat moet je weten? Onlangs werd duidelijk dat 2022 'een absoluut recordjaar voor glasvezel' was. Met meer dan 1 miljoen nieuwe aansluitingen en steeds meer mogelijkheden voor groei, zit glasvezel in de lift. Sinds glasvezel in 2005 in Nederland geïntroduceerd werd, is ....

Wacht even... Hebben we eigenlijk wel een back-up

Wat gebeurt er bij jouw bedrijf als het vaste internet uitvalt? Geen idee? Gaat iedereen naar huis? Als het antwoord niet 'dan gaan we over op de back-up verbinding' is, dan is het tijd om over een back-upverbinding na te denken. Onze collega Laurens praat je bij.