1200 iPhones uitrollen, hoe pak je dat aan?

9-03-2023
Featured Image

In dit blog

  Onze samenwerking met gemeente ‘s-Hertogenbosch gaat al heel wat jaren terug. Onlangs hebben we een mooi project afgerond waarbij we 1200 medewerkers voorzagen van een nieuwe telefoon. Ben je benieuwd hoe we dat aanpakken?

  Iedere drie jaar

  Gemeente ’s-Hertogenbosch werkt met iPhones voor zo’n 2600 medewerkers binnen de organisatie. Met het oog op security worden die toestellen iedere drie jaar vervangen. In 2013, 2016, 2019 en 2022 was onze collega Sandra van der Wilt met haar projectteam verantwoordelijk voor de uitrol van de toestellen.

  Sandra: “Het zijn hele leuke dagen. Er heerst een leuke sfeer, het voelt toch alsof mensen een cadeautje krijgen. Sommige mensen komen echt glunderend binnen om hun nieuwe iPhone op te halen, een ander iets meer gespannen voor wat komen gaat.”

  Van persoonlijk naar groepsuitrol

  Voorheen hebben we deze uitrolprojecten steeds 1-op-1 gedaan, dit keer koos de gemeente  voor een groepsuitrol. Mensen konden zich aanmelden voor een tijdsslot van een uur, met 20 man per keer. In dat uurtje leveren ze hun oude telefoon in en activeren ze het nieuwe toestel. Sommige mensen zijn met een kwartiertje weer weg, anderen hebben wat meer tijd nodig. Natuurlijk worden alle telefoons direct geregistreerd en kunnen we eventuele problemen meteen oplossen.

  Sandra: “Ik doe heel regelmatig dit soort hardwareprojecten, met een vast projectteam voor verschillende klanten. Het leuke is dat we door de jaren heen de reacties van medewerkers wel zien veranderen. Toen ik in 2013 startte zaten er nog best wat mensen tussen die voor het eerst een smartphone in hun handen kregen. “Moet dat nou, zo’n ding?” was dan de vraag. Dan was het aan ons om wat weerstand weg te nemen en te laten zien hoe het werkt. Inmiddels zijn we dat punt wel voorbij. Mensen swipen erop los, ze hebben hooguit nog wat hulp nodig met het overzetten van data of het eigen maken van een nieuw besturingssysteem. Bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch is dat verder niet aan de orde, mensen werken daar al jaren met iPhones. En ze kunnen dus direct goed werken met hun nieuwe toestel.”

  denbosch
  Van links naar rechts: een deel van het Fivespark projectteam bestaande uit Sandra, Gioia, Zoë en Mike, met daarnaast Cheryl Luchmun en Tim van Eeten, medewerkers Digitale werkomgeving Gemeente ’s-Hertogenbosch

  Goede voorbereiding

  Zoals altijd geldt ook hier: een goede voorbereiding is het halve werk. De uitrol is in verband met levertijd van de iPhones verspreid over het jaar. In april en juni werden de eerste 200 toestellen uitgereikt, in oktober en november volgde een tweede batch van 1000 toestellen.

  “We proberen te helpen waar we kunnen. Mensen gebruiken de toestellen vaak zowel zakelijk als privé, maar de gemeente biedt natuurlijk alleen zakelijke ondersteuning. Bij de uitrol kunnen wij ook niet uitgebreid helpen wanneer het met hun persoonlijke data niet goed loopt. Daarom regelen we dit zoveel mogelijk vooraf: we maken handleidingen waarin duidelijk wordt dat je ook je privé zaken zoals contacten, foto’s en whatsapp vooraf moet back-uppen. En hoe dat dan werkt met iCloud enzo. Dan gaat het op de dag van uitrol in 1x goed, dat scheelt mensen een hoop stress. En zo bieden we goede ondersteuning, zonder dat we er op de dag zelf veel tijd aan kwijt zijn,” aldus Sandra.

  Meer weten?

  Wil jij ook veilig, soepel en gecontroleerd je hardware uitrollen? Check dan deze pagina of laat je contacteren voor passend advies. Wij helpen je graag verder!

   

  gerelateerde berichten

  Met nieuwe partner Directus maken wij data beter bruikbaar

  Sommige kansen moet je grijpen! Ons nieuwe partnership met Open Source platform Directus is er zo een. Bij Fivespark zetten we Directus al a.

  Fivespark vereenvoudigt kapitaliseren ongebruikte bedrijfsdata

  De Full Service Provider is eerste Nederlandse partner van Directus  Fivespark is de eerste Nederlandse partner van het Amerikaanse Directus.

  Fivespark democratiseert data

  De Full Service Provider is eerste Nederlandse partner van Directus Fivespark sluit als eerste in Nederland een partnership met Directus, ee.