BlogPost 107507734986 Een nieuwe app, beter beheer en een strakkere operatie

Een nieuwe app, beter beheer en een strakkere operatie

  • Klant: D&B The Mobility Group
  • Partner(s): Directus
Featured Image

“Bij de werving van een nieuwe partner vroegen de mensen van Fivespark als enige of ze bij ons mochten komen kijken. Dat vind ik heel belangrijk. Als je geen idee hebt hoe wij onze operatie draaiende houden, hoe kun jij ons dan ondersteunen?”

Stephan Hannema Gele randStephan Hannema is General Manager bij D&B The Mobility Group. Dit onderdeel van D&B The Facility Group richt zich op volledige ontzorging rondom mobiliteit. Dat doen zij onder meer door Schiphol Valet Parking te verzorgen. In opdracht van Schiphol parkeert D&B jaarlijks 110.000 auto’s voor reizigers die via de luchthaven vertrekken. Stephan: “Mede dankzij het contract dat we met Schiphol hebben, zijn we in Nederland marktleider op het gebied van Valet Parking.” 

 

Eigen parkeeringang naast de terminal

Schiphol biedt reizigers P6 Valet Parking aan. Als je het tenminste 8 uur van tevoren reserveert, gaat op basis van je kenteken de slagboom bij de P6 parkeergarage omhoog. Je haalt je koffers uit de auto, geeft je sleutels aan de servicebalie en staat 2 minuten later in de terminal. De mensen van D&B Schiphol Valet Parking regelen de rest.

Kevin Halters Gele randKevin Halters, Manager Schiphol Valet Parking voor D&B Mobility Group: “Wij hebben een eigen ingang naar parkeergarage P6, naast de terminal, in hetzelfde gebouw als P1. Camera’s checken bij de ingang jouw reservering en voeren gelijk een automatische schadecontrole uit. Je parkeert, draagt bij de servicebalie je sleutels over en kunt op reis. Onze mensen zorgen voor jouw auto.”

“Fivespark gaf ons het gevoel te willen bijdragen aan onze toekomstplannen.”

Procesondersteuning met een app

Om dit proces te ondersteunen heeft D&B in 2011 een app laten ontwikkelen. Die app voldeed rond 2020 niet meer aan de toenemende eisen van D&B. Beheer was een uitdaging, updates waren niet mogelijk en uitbreidingen bleken moeilijk te realiseren. Daar kwam bij dat Schiphol eist dat ingezette software ISO 27001 gecertificeerd is. Om dit probleem op te lossen, ging D&B op zoek naar een nieuwe ontwikkel- en beheerpartner.

Fivespark was één van de partijen die in de overweging werd meegenomen. Stephan: “Fivespark viel op. Ze vroegen of ze eerst naar onze operations mochten komen kijken. Daarmee lieten ze zien dat ze ons serieus namen. Ze gaven ons het gevoel te willen bijdragen aan onze toekomstplannen. Fivespark was de enige partij die verder keek dan het probleem dat voor ze lag. Andere partijen leverden wat we vroegen; Fivespark ging net een stapje verder.”

“Andere partijen leverden wat we vroegen; Fivespark ging net een stapje verder.”

Een andere insteek en denkwijze

Nadat de app was overgezet naar de Fivespark-omgeving besloten de ontwikkelaars van Fivespark dat de app beter vanaf de grond af herbouwd kon worden. Kevin: “Door de app opnieuw op te bouwen, konden we verschillende operationele voordelen realiseren. De nieuwe app van Fivespark weerspiegelt een andere denkwijze. Daarmee kunnen we goed doorpakken.”

Stephan: “Door de app opnieuw op te bouwen zijn zowel het beheer als de doorontwikkeling vereenvoudigd, daar gaan we nu operationeel van profiteren. Chauffeurs kunnen zich efficiënter van A naar B verplaatsen, operationeel managers hebben meer controle, Kevin profiteert van betere rapportages en Schiphol krijgt van ons alle datalogs die nodig zijn om de IT-security te borgen.”

“Door de app opnieuw op te bouwen zijn zowel het beheer als de doorontwikkeling vereenvoudigd, daar gaan we nu operationeel van profiteren.”

De nieuw app heeft het operationele proces versoepelt. Klanten kunnen bij de reservering opties kiezen zoals overdekt parkeren, een wasbeurt en (in de toekomst) elektrisch laden. Alhoewel de controle bij de shift managers op locaties blijft, denkt de nieuwe app mee over de planning. Door de planning van sleutelteruggave te automatiseren, bespaart Fivespark de shift manager uren handmatig planwerk in Excel.

Efficiency mogelijk nog verder verbeteren

De nieuwe app is net in gebruik, voor de verre toekomst staat dashboarding als vervolgstap op de wensenlijst. De data die de nieuwe app verzamelt is in dashboards te plaatsen en kan zo de efficiency mogelijk nog verder verbeteren. Voor de nabije toekomst ligt de focus op ingebruikname. Stephan: “We zijn nu nog druk met het up & running krijgen van de operatie met de nieuwe app. Daarna kijken we verder.”

Lessen uit de Schiphol Valet Parking app

Ben je benieuwd hoe de app tot stand is gekomen, wat de uitdagingen waren en hoe deze zijn opgelost? Backend developer Quinten Vollmer legt het je uit in deze blog

Heb jij een uniek probleem dat je door het samenbrengen van data kunt oplossen? Neem contact op! En ontdek de kracht van de Composable Data Hub. 

Lees verder over Software development

 

 

D&B The Mobility Group Directus