BlogPost 76000959706 App-migratie en hosting ruim binnen de deadlines geregeld

App-migratie en hosting ruim binnen de deadlines geregeld

  • Klant: STEF Nederland
  • Partner(s): -
Featured Image

"Toen zowel hosting als support van onze app wegvielen, konden we gelukkig bij Fivespark terecht. Door de applicatie en het beheer snel naar hun eigen omgeving en platform te migreren is de continuïteit van onze dienstverlening voor de langere termijn veiliggesteld."

Paul van Noortwijk - STEF - Gele rand (1)-1Paul van Noortwijk is directeur informatiesystemen bij STEF Nederland. De uit Frankrijk afkomstige STEF Groep is Europees marktleider op het gebied van temperatuur-gecontroleerde logistiek. Zij vervoeren producten bij -25C, +4C en +18C. De organisatie werkt met ruim 22.000 mensen vanuit 273 vestigingen en magazijnen in Europa en houdt 2.700 geconditioneerde voertuigen op de weg. STEF beheert 570.000 vierkante meter cross-dock oppervlak en 11.000.000 kubieke meter opslagruimte. STEF Nederland heeft 4 vestigingen waar in totaal rond de 400 mensen werken.

Kwaliteit logistieke dienstverlening meten 

De kracht van STEF is de eigen logistieke managementsystemen. Dat brengt nationale en Europese logistiek op één plek samen, zorgt dat vrachtwagens altijd zo vol mogelijk zitten en plant efficiënte routes. En verzorgt het logistieke management binnen de STEF Warehouses. STEF Nederland vult deze oplossing aan met een eigen rapportagetool (KPI-app) om de kwaliteit van de logistieke dienstverlening te meten.

Paul: “Soms heb je een probleem met een order: een pallet te veel of te weinig, problemen met de verpakking, dat soort dingen. In onze app worden die events geregistreerd en afgezet tegen alle orders die we verwerken. Dat genereert een hoop informatie. Onze servicemanagers nemen die statistieken door met de klant. Met onze app kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening inzichtelijk maken en hebben we aanknopingspunten om samen met de klant problemen op te lossen en verbeteringen door te voeren. Facts & Figures. Die app speelt dus een enorm belangrijke rol in onze dienstverlening.” 

4

Snel je eigen app lokaal laten ontwikkelen

In een grote, internationale organisatie is het lastig om snel een oplossing voor een lokaal probleem te laten ontwikkelen. Paul: “Als wij een functionele vraagstelling hebben, leggen wij primair een verzoek neer bij onze ontwikkelafdeling in Frankrijk. Die moeten dit afwegen tegen het belang van de hele organisatie."

"Je kunt je voorstellen dat zij bedrijfsbrede applicaties meer prioriteit moeten geven. Onze app draait bij één vestiging in Nederland. Destijds is daarom besloten dat we qua tijdslijn beter af waren door lokaal een tool te laten ontwikkelen. Ik ben zelf geen voorstander van standalone maatwerkoplossingen, maar ik begrijp de gemaakte keuze van mijn voorganger.” 

“Via Maarten, ons vaste aanspreekpunt bij Fivespark, konden we snel en laagdrempelig schakelen. Hij bracht mij direct in contact met zijn collega’s van Software Development.”

 

Eigen apps vallen buiten centraal beheer

De KPI-app is door een kleine partij in Nederland ontwikkeld. De centrale IT-afdeling van STEF heeft de app goedgekeurd en gehost op de eigen systemen. Support en updates werden bij een partner in Nederland neergelegd. Paul: “Frankrijk heeft onze app vrij lang getolereerd. Uiteindelijk hebben ze vanuit een beheerperspectief gezegd dat we een andere oplossing moesten zoeken. De code, het platform en de databases vielen allemaal buiten de support van Frankrijk. Daar hebben we een supportpartner in Nederland voor gezocht en dat werkte prima."

"Helaas gaf deze partner onlangs aan dat zij door herprioritering van het klantportfolio geen support meer konden leveren. Dat gaf problemen natuurlijk, dus moesten we snel in actie komen.”

3

Wat doe je als je lokale partner wegvalt?

Paul: “We kregen gelukkig de tijd om nieuw support en hosting te regelen. Een migratie van de functionaliteit naar een standaard IT-omgeving in Frankrijk was op dat moment geen optie. Dan moest de app alsnog mee in de roadmap wat niet paste in de tijdslijnen van onze toenmalige partner. We gingen daarom op zoek naar een partner die zowel hosting als support van een bestaande app kon overnemen.”

Fivespark Software Development levert support en hosting

Fivespark kwam direct in beeld. Vanuit Software Development kunnen zij bestaande applicaties supporten, hosten en eventueel zelfs door ontwikkelen. Daar komt bij dat STEF Nederland al sinds 2014 hardware en connectiviteit afneemt bij Fivespark. Paul: “Via Maarten, ons vaste aanspreekpunt bij Fivespark, konden we snel en laagdrempelig schakelen. Hij bracht mij direct in contact met zijn collega’s van Software Development. We zijn samen gaan zitten en van hun aanpak werd ik heel blij. Fivespark is servicegericht, denkt mee, stelt vragen en houdt rekening met mijn organisatie.”

“Wij werken op basis van best practices en proven concepts. Fivespark zit daar heel goed in. Die snappen wat je bedoelt en gaan daarin mee.”

 

Oog voor beheer op de lange termijn

Fivespark kon de inrichting van de hosting omgeving en de migratie van de app snel en efficiënt uitvoeren. Daardoor kon STEF ruim binnen de deadlines overstappen. Die snelheid gaat niet ten koste van de lange termijn. Paul: “Fivespark combineert snel schakelen met denken aan de lange termijn. Dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben zelf verantwoordelijk geweest voor het leveren van IT Managed Services en ik weet hoe belangrijk het is om afwijkingen van standaard processen te minimaliseren. Wijk je hier teveel van af, dan wordt het uiteindelijk onmogelijk om de kwaliteit van je dienstverlening te blijven garanderen. Fivespark zit voor tachtig procent op de standaard en voegt daar twintig procent maatwerk aan toe. Zij leggen daarmee de juiste balans tussen continuïteit en aanpassen aan wensen van de klant.”

Wij hadden een probleem, Fivespark loste het proactief op

De kracht van Fivespark kwam naar voren bij het inschakelen van geautomatiseerde rapportages. Paul: “Onze e-mailomgeving is door security in Frankrijk goed dichtgetimmerd. Daar ben ik zeer gelukkig mee, want dat scheelt mij slapeloze nachten. Maar die beveiliging blokkeert ook het versturen van berichten met onze app."

"Binnen een grote organisatie zet je de security voor één app niet zomaar open. Fivespark heeft dat opgelost door deze berichtenstroom via hun centrale omgeving te laten lopen mét de vereiste security. Dat werkt. Ik vond het een mooi voorbeeld van meedenken. Wij hadden een probleem en Fivespark loste het proactief op.”

Best practices en proven concepts

STEF Nederland is onderdeel van een grote, internationale groep en heeft specifieke eisen als het op IT-partners aankomt. Paul: “Wij zijn een groot bedrijf met 22.000 medewerkers. Een wijziging aan één van onze omgevingen vergt veel voorbereiding, planning en heeft veel impact op onze resources. Wij zoeken niet naar partners die zich blindstaren op fancy nieuwe dingetjes voor ‘de happy few’, wij werken op basis van best practices en proven concepts met directe toegevoegde waarde voor onze mensen. Fivespark zit daar heel goed in. Die snappen wat je bedoelt en gaan daarin mee. Ik heb echt niets dan lof voor onze samenwerking met Fivespark.”

Meer weten?

Onze adviseurs kunnen jou helpen met ICT-oplossingen speciaal voor jouw situatie. Heb jij een uitdaging op ICT gebied? Laat ze gerust contact opnemen

Lees verder over ConnectiviteitHardware en Beheer

 

STEF Nederland -