Zo maken we prioriteit van goed werkgeverschap

26-04-2024
Header MVO Blog (2)

In dit blog

  Christine Gurkan - Gele lijstRuim zeventig Fivespark-medewerkers zijn dagelijks in de weer om een fijne en veilige digitale werkplek voor onze klanten te realiseren. Daarom gaat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons verder dan het duurzaam inkopen van hardware en het goed afhandelen van oude hardware. “Wij weten dat onze mensen écht het verschil maken. En daarom proberen we voor hen het verschil te maken,” vertelt Christine Gurkan, onze HR Business Partner. Dat doen we door veel aandacht te besteden aan goed werkgeverschap. Hoe dat er in de praktijk uitziet? Christine licht het toe in deze blog.

  Wat is goed werkgeverschap?

  “Zonder onze medewerkers, zijn we helemaal nergens. Daarom hechten we bij Fivespark veel waarde aan goed werkgeverschap,” zegt Christine. “Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers met plezier voor Fivespark werken en daar energie uit halen. Aandacht geven aan ons personeel is daarom prioriteit. Uiteraard organiseren we regelmatig borrels of teambuilding event. Zo hebben we maandelijks een bedrijfsbrede personeelsvergadering waarbij we achteraf met elkaar eten. Maar aandacht hoeft niet altijd in de vorm van een feestje of evenement te zijn. Veel belangrijker voor goed werkgeverschap is het trainen van teamleiders en managers om goed om te gaan met hun team. We ondersteunen en begeleiden leidinggevenden om daar goed in te zijn.”

  We gaan voor de lange termijn

  Medewerkers die 10 jaar, of zelfs langer, in dienst zijn? Dat is bij Fivespark geen uitzondering. “Er zijn verschillende factoren die daar invloed op hebben. Eén daarvan is het vertrouwen dat we in medewerkers hebben en dat we graag een langdurige samenwerking aangaan. We bieden medewerkers daarom ook snel een vast contract aan,” legt Christine uit.

  “Daarnaast hebben we junior, medior en senior rollen, waar we aparte competenties aanhangen. Samen met de medewerkers kijken we dan waar ze staan en waar ze heen willen. Dit maakt het eenvoudig om te zeggen dat ze klaar zijn voor een volgende stap of om daar naartoe te werken. Zo blijven medewerkers de gewenste uitdaging houden – ook als ze al langer bij ons rondlopen.”

  Jouw groei is onze groei

  “Onze medewerkers staan niet stil. We willen voor onze klanten dé kennispartner zijn en daarvoor is het cruciaal dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Vanuit Fivespark bieden we daarom een ruim en persoonlijk opleidingsbudget,” zegt Christine. “Als jij kunt uitleggen waarom het goed is voor Fivespark, onze klanten en jouw persoonlijke ontwikkeling als je een bepaalde opleiding volgt? Dan financieren we dat graag.”

  Deel je eigen dag in

  “Vind je het belangrijk om de ruimte en vrijheid te krijgen om je eigen dag in te delen? Dan zit je bij Fivespark goed. We helpen onze klanten bij hun volledige IT huishouding, dus zelf hebben we dit natuurlijk ook goed voor elkaar. Zowel op kantoor als thuis zorgen we ervoor dat je beschikt over een goed uitgeruste werkplek,” legt Christine uit. “Sommige afdelingen spreken bijvoorbeeld af om één dag in de week allemaal naar kantoor te komen. Familiedag noemen ze dat. De overige dagen delen ze zelf in. Ook zijn er medewerkers die overdag een uurtje gaan sporten of wandelen en ’s avonds hun laptop weer openklappen,” legt Christine uit. "Als jij je werk beter kan doen door je dag anders in te richten heb je daar in principe alle ruimte toe."

  “Alleen voor ons Service & Support team geldt dat ze echt van op vaste tijden beschikbaar moeten zijn, zodat onze klanten snel geholpen worden. Maar dit kan zowel vanuit huis als bij ons op kantoor. Ook raden we nieuwe medewerkers altijd aan om wat meer op kantoor te zijn, zodat ze goed kunnen inwerken en collega’s leren kennen.”

  Even stilstaan bij belangrijke momenten

  “Naast hard werken, staan we ook graag even stil bij mijlpalen en andere belangrijke momenten. Denk aan jubilea van medewerkers of verjaardagen. Maar ook als een medewerker afscheid neemt, ziek is of vervelend nieuws heeft gekregen,” vertelt Christine. “We laten de precieze invulling aan de leidinggevenden over, maar herinneren hen er wel aan om iets voor de medewerker te organiseren of een bloemetje te sturen.”

  Hard werken wordt goed beloond

  “Uiteraard is salaris ook een belangrijke factor van goed werkgeverschap. Het is één van de manieren om onze medewerkers te bedanken voor het mooie werk dat ze verzetten. Een aantal jaar geleden hebben we daarom de bandbreedtes voor verschillende functies daarom opnieuw bepaald en deze uitgebreid getoetst,” vertelt Christine. “Ook proberen we hier zo transparant mogelijk over te zijn. In onze vacatures benoemen we daarom altijd in welke bandbreedte een functie valt.”

  De stem van onze medewerkers telt

  “Vanuit het management en HR kunnen we natuurlijk van alles bedenken voor goed werkgeverschap. Maar veel belangrijker is om aan onze medewerkers zelf te vragen wat ze nodig hebben. We nemen daarom ook geregeld medewerkerstevredenheidsonderzoeken af. Met die resultaten kunnen we vervolgens aan de slag,” zegt Christine.

  Meewerken aan een fijne digitale werkplek voor de tofste klanten?

  Meer weten over werken bij Fivespark? Lees het op onze Werken bij Fivespark-pagina. En als je daar dan toch bent, kijk meteen even bij de openstaande vacatures. We zijn altijd op zoek naar mensen die mee willen werken aan onze missie om klanten veilig digitaal te laten samenwerken. Staat je droomvacature er niet bij? Doe dan een open sollicitatie. We komen graag met je in contact!

  gerelateerde berichten

  Zo maken we prioriteit van goed werkgeverschap

  Ruim zeventig Fivespark-medewerkers zijn dagelijks in de weer om een fijne en veilige digitale werkplek voor onze klanten te realiseren. Daa.

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

  Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

  “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .