Pro-actief werkplekbeheer & monitoring, wat is dat eigenlijk?

15-06-2023
Featured Image

In dit blog

  Wie goed werk wil leveren, heeft een uitstekende werkplek nodig. Daar zorgen wij graag voor. Met onder andere pro-actief werkplekbeheer & monitoring. Wat dat inhoudt? Onze collega Jan-Willem Mentink (Teamlead Develivery) vertelt je er graag alles over. 

  De massale omarming van thuiswerken en hybride werken heeft nogal wat betekent voor de digitale werkplek. Hybride werken is inmiddels de norm, en dat vraagt nogal wat van je IT-afdeling (of IT’er). Want medewerkers hebben nu een werkomgeving nodig die thuis, onderweg én op kantoor aan alle eisen voldoet. Hoe ga je ze daarin ondersteunen? 

  Uitbreiding van de IT-afdeling 

  Met werkplekbeheer ontzorgen we organisaties die met deze vraag worstelen. Jan-Willem: “Wij zien onszelf als een uitbreiding van de IT-afdeling. Onze klanten krijgen via ons ineens toegang tot een helpdesk die vragen rondom de werkplekken kan oplossen, wij denken proactief mee over het beheer, de beveiliging en updates zijn geregeld én we zorgen voor rapportages om de IT-strategie mee te onderbouwen. Zodat de IT’er of de IT-afdeling bij de klant intern weer handen vrij heeft voor andere zaken.” 

  Plannen, inrichten en uitrollen 

  In onze download ‘Achter de schermen bij werkplekbeheer’ ontdek je hoe wij organisaties helpen bij het plannen, inrichten en uitrollen van werkplekken. We kunnen alle aspecten die bij dit proces kijken voor je verzorgen. Daarbij houdt jouw organisatie volledige keuzevrijheid. We kunnen je ondersteunen op een paar kleine punten, of jouw volledige omgeving plannen en uitrollen. We kunnen zelfs de omliggende IT-infrastructuur voorzien. 

  Centrale of decentrale aanpak? 

  In de download vertelt Jan-Willem over de keuze die iedere organisatie moet maken: ga je werkplekken centraal of decentraal beheren? Hij bespreekt de voor- en nadelen van deze twee mogelijke paden. Daarbij wordt het al snel duidelijk waarom Fivespark voor een decentrale aanpak van werkplekbeheer kiest, en wat het effect daarvan is op de werkvloer. 

  Centraal beheer met Datto 

  Datto is de cockpit waar vanuit onze werkplekspecialisten de gezondheid van jouw werkplekken in de gaten houden. Jan-Willem vertelt hoe je met behulp van de rapportages in Datto je IT-omgeving gezond houdt en hoe we daar proactief in meedenken.

  Benieuwd wat werkplekbeheer is? Download 'Werkplekbeheer & monitoring zonder gedoe'

  Lees verder over IT beheer.

  Lees verder

  Ontdek hoe Fivespark IT-uitdagingen aanpakt met toegankelijke oplossingen

  Benieuwd naar hoe Fivespark de complexe wereld van IT vereenvoudigt? In een recent interview met Dutch IT Channel bespreken onze CTO Kees va.

  Zo maken we prioriteit van goed werkgeverschap

  Ruim zeventig Fivespark-medewerkers zijn dagelijks in de weer om een fijne en veilige digitale werkplek voor onze klanten te realiseren. Daa.

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.