Fivespark eerste Nederlandse zakelijke reseller Google

5-10-2023
Featured Image

In dit blog

  De Pixel 8 komt eraan! Tenminste, als je toegang hebt tot de webshop van Fivespark. Want Fivespark is de enige zakelijke reseller van Google in Nederland, en dus ook de enige aanbieder van Google's nieuwe Pixel 8 en Pixel 8 Pro! Dit nieuwste model heeft indrukwekkende nieuwe AI functies, 7 jaar aan security updates en een flink verbeterde chip. De gisteren gelanceerde Google Pixel 8 is via jouw account manager nu al beschikbaar en binnenkort hier te bestellen - en vanaf 12 oktober in huis met de service die je van ons gewend bent. 

  Zakelijke aanschaf Google Pixel 8

  Wanneer je de Google Pixel bestelt in onze webshop zorgen wij ervoor dat de toestellen gekoppeld worden aan jouw MDM-oplossing en dat ze volledig geconfigureerd verzonden worden naar jou op kantoor, rechtstreeks naar de eindgebruikers of we organiseren een uitrolmoment op locatie. En dat is natuurlijk een stuk efficiënter dan zelf één, tien of een paar honderd telefoontjes aanschaffen, al die toestellen configureren en ze vervolgens verspreiden. 

  Google Pixel: Android powerhouse

  De Pixel lijn is hét Android-paradepaardje van Google. Met misschien wel de meeste indrukwekkende camera op de markt en de bekende snelle software-updates rechtstreeks van Google. Daarnaast geeft de Pixel 8 de meest ‘cleane’ software experience van alle Android devices: hier merk je hoe Android écht bedoeld is, zonder aanpassingen of user interface vanuit een andere fabrikant.

  Deze nieuwe generatie is weer een flinke upgrade ten opzichte van de vorige toestellen (Pixel 7, Pixel 7a, Pixel 7 Pro). De belangrijkste kenmerken:

  • Camera en scherm - De Pixel 8 is voorzien van een nieuw Actua-display en nieuwe camera-hardware en –software. Op deze twee punten scoren de Pixel-lijnen traditioneel goed, het lijkt erop dat Google nu opnieuw precies weet hoe ze het de concurrenten moeilijk maakt.
  • Power - Daarnaast is de Pixel 8 voorzien van de nieuwe Tensor G3 chipset, waarop het toestel efficiënter (en koeler) loopt en wat de batterijduur ten goede komt. Deze nieuwe chipset maakt ook allerlei nieuwe AI-functies mogelijk.
  • AI - Google heeft een hoofdrol in gedachten voor AI. Dat zul je op verschillende manieren merken, bijvoorbeeld wanneer je je camera gebruikt: AI helpt je met het bewerken en verbeteren van gemaakte foto’s en video’s. Denk bijvoorbeeld aan het verscherpen van foto’s, achtergrondgeluid verwijderen van video’s en het geautomatiseerd verbeteren van de belichting, ook in bewegend beeld. Binnenkort meer hierover!
  • Security - Dat Google grootse plannen heeft met de Pixel 8 blijkt duidelijk uit de verlengde termijn van gegarandeerde Android updates: de Pixel 8 en Pixel 8 Pro worden 7 jaar lang voorzien van Android-updates, beveiligingspatches en nieuwe functionaliteiten. Je bent dus voor lange tijd gegarandeerd van een up-to-date toestel.

  Goede samenwerking met Google

  Het is trouwens niet voor het eerst dat we in onze samenwerking met Google een primeur te pakken hebben. Vijf jaar geleden was Fivespark (toen nog BTC) de eerste Nederlandse reseller van Zero Touch Enrollment, het universele Android enrollment programma van Google.

  Met deze software kun je geautomatiseerd en op afstand Android devices configureren, updaten en beheren. Vergelijkbaar met Samsung Knox (voor Samsung-toestellen) en het Device Enrollment Program (DEP) van Apple (voor Apple-toestellen). Mooi aan Zero Touch Enrollment is dat het niet alleen voor hardware van Google bedoeld is, je kunt er álle Android devices mee beheren én het werkt goed samen met andere tools als Knox en DEP.

  Overigens is Fivespark naast b2b-reseller vanaf nu ook Google Cloud en Workspace Partner. Je kunt dus ook bij ons terecht voor de clouddiensten en zakelijke apps van Google! Meer daarover hier

  Volledig assortiment

  Michael Groen, hoofd inkoop bij Fivespark: “We zijn heel enthousiast over deze nieuwe samenwerking. En ik ben natuurlijk trots dat we de eerste in Nederland zijn! Google biedt mooie toestellen die ik al een tijdje graag aan ons assortiment wilde toevoegen. Het zijn zakelijk interessante toestellen, vooral door de focus op security en de gegarandeerde software-updates en patches. Het is echt een mooie aanvulling op ons hardware-portfolio. Daarnaast zijn we natuurlijk enthousiast dat we onze klanten nu ook de Google clouddiensten en zakelijke apps kunnen bieden.”

  De onderstaande items kun je nu al via jouw account manager bestellen en vind je binnenkort terug in onze webshop:

  • Smartphones: Pixel 6a, Pixel 7, pixel 7 pro, Pixel 7a, Pixel 8 en Pixel 8 Pro
  • Accessoires: Hoesjes, acculaders en Pixel Stand (oplaaddock)
  • Draadloze oordopjes: Pixel Buds A-Series, Pixel Buds Pro
  • En onze collega’s adviseren je natuurlijk graag over Google Cloud en Workspace

  Meteen een kijkje nemen in de webshop? Klanten van Fivespark kunnen direct inloggen op het klantportaal. Ben je (nog) geen klant, maar wel geïnteresseerd? Dan helpen onze hardware specialisten je graag verder met een demo of bel direct voor meer info 088 - 411 00 33.

  Ontdek alles over jouw mogelijkheden met ons als Google Partner, of lees verder over Hardware

  We zijn heel enthousiast over deze nieuwe samenwerking. En ik ben natuurlijk trots dat we de eerste in Nederland zijn!
  author-image

  Michael Groen - Hoofd Inkoop bij Fivespark

  Meer nieuws

  Zo maken we prioriteit van goed werkgeverschap

  Ruim zeventig Fivespark-medewerkers zijn dagelijks in de weer om een fijne en veilige digitale werkplek voor onze klanten te realiseren. Daa.

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

  Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

  “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .