Samsung Knox: Overal veilig, overal controle 

Samsung Knox maakt het voor organisaties eindelijk eenvoudig om mobiele apparaten vanaf één plek compleet te beveiligen, beheren en monitoren. Onmisbaar voor hybride werken, werken buiten kantoortijden en op externe locaties. 

Fivespark is Samsung Platinum partner en Samsung Knox certified.  Maak jij al gebruik van de mogelijkheden van Samsung Knox? Lees hieronder over de opties of vraag direct advies aan!

Veiligheid vanaf de chip

Wil je een mobiel apparaat zakelijk gebruiken? Dan is je device beveiligen met software alleen niet genoeg.

Om de veiligheid die je nodig hebt te garanderen worden zakelijke Samsung-apparaten in combinatie met Samsung Knox al beveiligd vanaf het chipniveau. Dit betekent dat Knox zowel je software als je hardware in de gaten houdt. Zo is je device van je chips tot aan je firmware en apps voorzien van beveiliging.

Blijf verzekerd van de complete bescherming van Samsung Knox, waar je ook bent of wat je ook doet.  

 

Knox oplossingen voor al jouw apparaten

Samsung Knox is ook te gebruiken in combinatie met niet-Samsung devices. Uiteraard zijn de beveiligingsmogelijkheden van Knox het meest uitgebreid voor Samsung-toestellen. Maar Samsung Knox is opgebouwd uit verschillende oplossingen die zowel Samsung als andere devices ondersteunen. De meest populaire opties zijn gebundeld in de Samsung Knox Suite die bestaat uit: 

 • Knox Mobile Enrollment 
  Met Knox Mobile Enrollment rolt de IT-beheerder MDM(mobile device management)-profielen die van tevoren zijn ingesteld razendsnel naar alle toestellen uit. Deze profielen hoeven niet volledig volgens Knox-standaarden te zijn opgemaakt: dit kunnen ook profielen zijn uit een andere MDM-oplossing, zoals Microsoft Intune.  
   
  Nadat het profiel is ingesteld en het geselecteerde toestel verbinding maakt met internet, wordt het juiste MDM-profiel uitgerold. Dit kan voor een enkel apparaat, maar ook een grote groep devices worden ingesteld. Dit levert gemak en met name bij grote gebruikersgroepen een enorme tijdsbesparing op.   
 • Knox Manage 
  Knox Manage is een beheeroplossing waarmee organisaties zicht hebben op alle toestellen in de vloot. Met Knox Manage kan ieder device, volledig op afstand, worden beheerd en geconfigureerd. Met Knox Manage kan je simpel en snel instellingen, (hardware-) functionaliteiten, verbindingen en de toestelinterface aanpassen of pushen. 
 • Knox E-FOTA 
  Met behulp van Knox E-FOTA is het mogelijk om firmware-updates vooraf te testen en vervolgens uit te rollen. Houd de controle als IT-beheerder door eerst grondig te testen of zaken zoals profielen en bedrijfsapplicaties correct werken bij de nieuwste firmwareversies. Je kunt alles controleren en goedkeuren voordat je het naar één of meerdere devices pusht. Je kunt voortaan updates ook inplannen zodat je kunt voorkomen dat een toestel onbereikbaar raakt tijdens belangrijke momenten. 
 • Knox Asset Intelligence 
  Knox Asset intelligence is een feature die je geld en frustratie gaat schelen. Het biedt inzicht in de status van al jouw toestellen door performance-, werking- en het gebruiksgegevens van de hardware te meten. Op basis van deze info presenteert Knox Asset Intelligence de mogelijkheden die je hebt om jouw toestellen te verbeteren. Complex beheer van devices wordt hiermee veel eenvoudiger en gebruiksvriendelijker. 
 • Knox Platform for Enterprise  
  Knox Platform for Enterprise is een door Samsung ontwikkelde beveiligingsoplossing die een extra laag beveiliging biedt bovenop de al sterke beveiliging van Android Enterprise. Met de combinatie van beide systemen zorg je ervoor dat alle toestellen altijd optimaal beveiligd zijn tegen de online dreiging van malware of hacks. Verklein de kans op menselijke fouten doordat collega’s hier zelf geen omkijken meer naar hebben en ze altijd veilig online zijn.  
 • Knox Capture
  Zet je mobiele device in als scanner voor zakelijke doeleinden. Denk hierbij aan het lezen en registreren van barcodes of verzendlabels. Door dit uit te voeren vanaf een smartphone of tablet is de vraag naar een reguliere barcodescanner overbodig geworden. Zeker in combinatie met de bestaande mobiele instellingen en applicaties van het toestel. Zo creëer je extra flexibiliteit en productiviteit op de werkvloer.
 • Knox Remote Support
  Met behulp van Knox Remote Support is het voor IT-beheerders nog makkelijker om op afstand te assisteren. Vanaf hun eigen werkcomputer is het mogelijk om via een veilige verbinding te maken met een device, live het scherm te bekijken en wijzigingen door te voeren. 

De 4 voordelen van Knox

 • Modificatie: Gemakkelijk hardware- en softwarefunctionaliteiten aanpassen op afstand
 • Beheer: Profielen, applicaties en updates op afstand direct of ingepland uitrollen 
 • Levensduur: Door goed onderhoud en beheer gaan je mobile devices langer mee 
 • Overzicht: Overal en realtime controle over ieder geregistreerd apparaat in jouw mobiele vloot