BlogPost 93264349131 “Fivespark weet wat wij doen én wat we nodig hebben“

“Fivespark weet wat wij doen én wat we nodig hebben“

  • Klant: Verbo
  • Partner(s): KPN
Featured Image

“Voor we met Fivespark werkten, regelden we alle telefonie en internet zelf. Bij problemen moesten we rechtstreeks onderhandelden met de leveranciers. Dat was geen succes. We werden van het kastje naar de muur gestuurd. Met Fivespark als partner gaat dat veel beter. Als wij een servicemailtje sturen, krijgen we direct een ontvangstbevestiging en gaan ze voor ons aan de slag.” 

Rob Esser is inkoper bij Verbo. Dit in Tilburg gevestigde bedrijf maakt stucloper en andere hoogwaardige afdekmaterialen van afgekeurd verpakkingsmateriaal. Verbo is in 1997 begonnen in een garage met één rolmachine. Tegenwoordig is het onderdeel van de Verbo Group waarin vier recyclingbedrijven ieder een eigen afvalstroom verwerken. Vanuit 2 locaties in Tilburg bedienen ze met 85 medewerkers klanten in 29 landen.  

Afgekeurd materiaal krijgt een tweede kans

Rob: “Een rol verpakkingsmateriaal wordt afgekeurd als die op de vloer gelegen heeft of als de koker is ingeklapt. Vroeger ging dat afgekeurde materiaal naar de stort. Nu komt het in containers naar ons toe. Wij sorteren het, maken van kleine rollen weer grote rollen, laten die vervolgens over de lamineermachine lopen en verkopen het als stucloper. Zo geven we materiaal een tweede kans.”  

Ongestructureerde inkoop telefonie en internet 

Tijdens de groei van ‘bedrijf in een garage’ naar groep bedrijven met in totaal 40.000 vierkante meter bedrijfsoppervlak, werden telefonie, internet en bijbehorende hardware en abonnementen ingekocht als er behoefte aan was. Door deze ongestructureerde werkwijze was er weinig zicht op wat er allemaal in huis gehaald werd, hoe het met de kosten zat en of al die apparatuur en abonnementen wel nodig waren.  

“Fivespark leverde ons overzicht en inzicht, waarmee we orde op zaken konden stellen.” 

Telefonie- en data-abonnementen in kaart brengen

Daar kwam verandering in toen Rob een nieuw zakelijk mobieltje nodig had. Hij liep een toenmalig nabijgelegen kantoor van Fivespark binnen om het te regelen. Tijdens het gesprek kwam al snel naar voren dat Verbo – naast een mobieltje voor Rob – wat meer ondersteuning kon gebruiken. Fivespark werd uitgenodigd om alle telefonie- en data-abonnementen in kaart te brengen.  

Orde op zaken stellen

Rob: “Zo kwamen we erachter dat we te veel betaalden, onnodige abonnementen hadden én dat onze verbindingen beter konden. Fivespark leverde ons overzicht en inzicht, waarmee we orde op zaken konden stellen. Overbodige contracten werden opgezegd en contracten die moeten blijven zijn verlengd met veel gunstigere voorwaarden.” 

Het uitgebreidste netwerk over de hele wereld 

Daarna werd alles rondom (mobiele) telefonie en internet ondergebracht bij Fivespark. Rob: “Wij bellen met de hele wereld, en willen mobiel overal bereikbaar zijn. We hebben daarom een uitstekend netwerk nodig. KPN heeft het uitgebreidste netwerk over de hele wereld. Wij zijn bij ze gebleven, maar nu met Fivespark als partner.” 

“Fivespark heeft veel kennis in huis. Ze zijn goed op de hoogte, weten wat wij doen én wat we nodig hebben.” 

Eén aanspreekpunt voor vragen en problemen 

Fivespark adviseert en beheert voor Verbo de vaste en mobiele telefonie, en connectiviteit als internet met een managed router en managed WiFi. Rob: “Zij zorgen voor de hardware en zijn het aanspreekpunt bij problemen. Waar mogelijk lossen ze het zelf op. Als KPN ingeschakeld moet worden, weten de mensen van Fivespark wie ze moeten benaderen. Waar het voorheen een zoektocht naar de juiste persoon kon zijn, volstaat nu één mailtje aan Fivespark. Dat scheelt mij een hoop tijd.”  

Communicatiegemak én expertise 

Fivespark vult communicatiegemak aan met expertise. Rob: “Fivespark heeft veel kennis in huis. Ze zijn goed op de hoogte, weten wat wij doen én wat we nodig hebben. Als er problemen zijn, loggen ze direct in om mee te kijken. Ze kunnen daarom snel achterhalen wat er aan de hand is en eerder met een oplossing komen.” 

Fabrieken ontzorgen 

Bij de verhuizing naar een nieuw pand in 2019 heeft Fivespark gezorgd dat de vaste telefonie, internetverbindingen, hardware, managed wifi en managed routers goed zijn meegegaan. In de nabije toekomst komt daar nog een dienst bij. Rob: “We gaan volgend jaar in de cloud werken, daar moet nog een back-uplijn voor komen.”  Voor de langere termijn zit er voldoende groei in recycling. Rob: “Als bedrijf blijven we ons focussen op het recyclen van materialen. Onze bedrijven ontzorgen fabrieken. Als materiaal overtollig is, kopen wij het op en maken we er iets van.” 

Ook samenwerken?

Onze adviseurs kunnen jou helpen met IT-oplossingen speciaal voor jouw situatie. Heb jij een uitdaging op IT gebied? Laat ons contact opnemen wanneer het jou uitkomt. 

Lees verder over ConnectiviteitHardware en IT-beheer

Verbo KPN