BlogPost 60954448887 Telefonie, internet en digitale werkplekken via één aanspreekpunt

Telefonie, internet en digitale werkplekken via één aanspreekpunt

  • Klant: Kookwinkel Oldenhof
  • Contactpersoon: Datto, Microsoft, KPN
Featured Image

“Fivespark is heel benaderbaar. Ze weten waar ze mee bezig zijn.  Als ik wat nodig heb, krijg ik gelijk reactie en houden ze me op de hoogte. Onze accountmanager denkt met ons mee, checkt regelmatig hoe het erbij staat en of we tevreden zijn. Dat werkt fijn.” 

Cérise Muller is Projectmanager E-commerce bij Kookwinkel Oldenhof. Dit familiebedrijf begon in 1821 in Zwolle als smederij van brandkasten, haarden en fornuizen. In tweehonderd jaar tijd is het uitgegroeid tot een onderneming met twee eigen kookwinkels in Zwolle, één in Amersfoort en één in Hilversum. Daarnaast zijn er dochterondernemingen. In Maastricht, Den Haag en Keulen zit een winkel, in Brussel zitten er vier en in Antwerpen zijn er twee.  

Meer dan alleen kookwinkels 

Kookwinkel Oldenhof bestaat daarnaast uit een groothandel die niet alleen de eigen winkels, maar ook andere partijen in Nederland, België en Duitsland van kookgerei voorziet. In 2002 is er een uitgeverij, Good Cook, door Kookwinkel Oldenhof opgericht. Deze publiceert jaarlijks tientallen titels van bekende koks uit Nederland en van ver daarbuiten. In 2005 is de webshop geopend en in 2021, bij het 200-jarige jubileum, is het bedrijf onderscheiden met het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.  

“Oldenhof is een echt familiebedrijf. Wij werken hier informeel samen en iedereen kent elkaar.” 

Een echt familiebedrijf 

Cérise: “Oldenhof is een echt familiebedrijf. Wij werken hier informeel samen en iedereen kent elkaar. De eigenaar zelf loopt ook nog iedere dag in de winkel rond. Ik ben hier nu twee jaar actief als projectmanager e-commerce. Voor onze IT gebruiken wij hulp van buitenaf. Ik ben verantwoordelijk voor het contact met onze partners. Dat is een uitgebreide functie. Of het nu om een kapotte printer of de webshop gaat, als het technisch is ben ik degene die intern wordt aangesproken.” 

Internet en telefonie uitbreiden met digitale werkplekken 

Anderhalf jaar geleden verliep het contract met de leverancier van digitale werkplekken. Cérise: “Wij waren niet zo tevreden over die leverancier. We namen op dat moment al jaren internet en telefonie af bij Fivespark. Door digitale werkplekken ook bij ze onder te brengen, kregen we één contactpunt voor een flink deel van onze IT-ondersteuning. Dat schept duidelijkheid. Is er een probleem, dan bellen we Fivespark.” 

Eigen initiatief 

Fivespark liet bij de implementatie van de nieuwe digitale werkplekken zien hoe een proactieve partner werkt. Cérise: “De overstap bleek best een lastig project te zijn. Om toegang te krijgen tot je systemen, heb je namelijk hulp nodig van de partij waar je bij vertrekt. Dat verliep af en toe moeizaam. Fivespark was hier heel hulpvaardig. Ze namen op eigen initiatief contact met onze vorige leverancier. De technici van de twee bedrijven konden onderling, in hun eigen jargon, de boel regelen. Dat scheelde mij een hoop werk.” 

“Fivespark heeft de dekking van wifi in al onze winkels geoptimaliseerd.” 

Goede wifi-dekking in de winkels 

Gelijktijdig met de uitrol van de nieuwe digitale werkplekken, zijn de kookwinkels van Oldenhof van een nieuw kassa- en logistiek systeem voorzien. Cérise: “Dit systeem hebben we niet bij Fivespark afgenomen. Maar voor de bijbehorende handscanners is goede wifi-dekking in de winkels essentieel. Als dat signaal slecht is, ontvangen ze de benodigde productdata niet. Fivespark heeft de dekking van wifi in al onze winkels geoptimaliseerd. Waar nodig hebben ze extra access points geplaatst en alles werkt hier nu helemaal goed.” 

Servers overzetten naar de cloud 

Het volgende project is inmiddels net van start. Cérise: “We hebben onze servers nu nog in eigen beheer. Alleen de webshop is extern. Daar nemen we hosting voor af bij onze Magento-leverancier. Om brandgevaar en vrees voor lekkages weg te nemen, gaan we nu met onze servers helemaal over naar de cloud. Ook dat gaat Fivespark regelen.” 

SharePoint testomgeving via Fivespark 

Tijdens het uitrollen van de digitale werkplekken heeft Fivespark een testomgeving opgezet om te laten zien dat SharePoint geschikt is voor de wensen en eisen van Oldenhof. Cérise: “We hebben vorig jaar al een deel van onze serverdata in die omgeving geplaatst. Die blijkt snel genoeg te zijn. Alles werkt daar zoals wij dat willen. Ik heb het voorstel van Fivespark intern besproken en we gaan daarmee aan de slag. We wachten op dit moment op het projectplan van Fivespark. Ik weet daarom nog niet precies hoe lang het gaat duren, maar ik denk dat onze servers in het volgende kwartaal volledig in de cloud staan.” 

Eén vast aanspreekpunt  

Door naast telefonie en internet ook digitale werkplekken van Fivespark af te nemen heeft Kookwinkel Oldenhof één partner als aanspreekpunt voor een flink deel van de IT-ondersteuning. Cérise: “Ik vind het prettig dat ik bij Fivespark één vast aanspreekpunt hebt. Of ik nu tegen een probleem aanloop of wil innoveren, zij zoeken uit hoe het zit en wat er mogelijk is. Dat werkt heel prettig.” 

Lees verder over Connectiviteit.

Kookwinkel Oldenhof Datto, Microsoft, KPN