BlogPost 59669887459 Als er iets is en ik met Fivespark bel, dan regelen ze het | Fivespark

Als er iets is en ik met Fivespark bel, dan regelen ze het.

  • Klant: B2-Cleaning
  • Partner(s): Microsoft, Vodafone
Featured Image

“Ik sta nu bij één van onze nieuwe klanten. Daar zijn gisteren de vloeren gedaan. Ik ga even kijken en aansturen. Zorgen dat het gewoon goed is. Zo doen wij dat in onze business. Dat verwacht ik ook van anderen. Als er iets met de IT is, dan bel ik met Fivespark. Zij regelen het en dat is precies wat wij willen.”

Gustav Beks – Directeur B2-Cleaning 

Gustav Beks is directeur van B2-Cleaning uit Den Haag. In 2007 richtte hij samen met zijn compagnon Edward Bokern dit schoonmaakbedrijf op. Gustav: “Wij zijn oud-collega’s en hebben bij verschillende bedrijven samengewerkt. Daar vonden wij het operationele stuk altijd al leuk. Dat is ook wat wij goed kunnen: hands-on werken. Daarom zijn we samen de schoonmaak ingegaan.” 

Gewoon keihard poetsen 

De start van B2-Cleaning ging vlot. “We zijn met tweeën gestart. Gewoon keihard poetsen. Tachtig uur per week. We verdienden wel geld, maar niet zoveel als bij de grote bedrijven waar we eerst werkten. De Opel Vectra werd een Opel Combo. Onze eerste boost kwam toen Edward Unesco in Delft wist binnen te halen. Hij is heel goed met Europese aanbestedingen. Dat gaf ons een boost om verder te groeien. En dat doen we nog steeds.” 

Kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen 

B2-Cleaning heeft op dit moment 600 mensen in dienst. Het bedrijf draait een omzet van rond de 23 miljoen euro en heeft onder zijn klanten klinkende namen. Naast Unesco staan Madurodam, de Gerrit Rietveld Academie, TivoliVredenburg, De Bijenkorf en Gemeente Utrecht op de lijst met referenties. B2-Cleaning hecht niet alleen veel waarde aan kwaliteit maar ook aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Het bedrijf heeft Keurmerk Schoon, ISO 14001, ISO 9001 en NEN4400 certificeringen. 

Op zoek naar betere service en beveiliging  

B2-Cleaning houdt overzicht op het bedrijf met een oplossing voor de schoonmaakbranche. De schoonmakers zelf hebben eigen mobieltjes op zak, maar het hoofdkantoor heeft een telefooncentrale, digitale werkplekken en digitale infrastructuur nodig. Bij de vorige IT-partner namen de kosten langzaam toe en was de helpdesk moeilijk bereikbaar. Daar kwam bij dat B2-Cleaning zich beter wilde beschermen tegen computerdreigingen. Gustav: “Phishing en ransomware liggen als gevaar om de hoek. Beveiliging van ons systeem is een issue waar we echt goed over na moeten denken.” B2-Cleaning zocht een IT-partner die dit kon leveren en die daarnaast ook nog eens goed aan kon sluiten bij de bedrijfscultuur. 

Samenwerken 

Gustav: “Wij staan nooit boven de mensen, maar tussen onze mensen. Vanochtend heb ik nog samen met een voorman gezocht naar het beste middeltje om bij Madurodam de vloer schoon te krijgen. Dat lukte, en dat is dan mooi. Natuurlijk gaat het niet altijd goed, maar waar het uiteindelijk om gaat is dat je mensen gewoon aanspreekt op hun gedrag en verantwoordelijken. Zo lang je dat op een normale manier doet, kom je een heel eind.”  

Goede schoonmakers enthousiast houden

Binnen de schoonmaakbranche is goed personeel vinden een uitdaging. Gustav: “Arbeidsethos is voor ons het belangrijkst. We willen dat je op tijd komt, netjes bent en de moeite doet om goed werk te leveren. Voor ons is de uitdaging dat we goede schoonmakers enthousiast moeten houden. Als je iemand gewoon in een pand zet en er niet meer naar omkijkt, dan ga je klachten krijgen. Je moet daar af en toe naar toe en zeggen: ‘Goed gedaan, bedankt dat je voor me werkt.’”  

De menselijke maat houden 

B2-Cleaning hecht heel veel waarde aan het houden van de menselijke maat. Gustav: “Bij de grote bedrijven is de zakelijkheid doorgeslagen. De harde dingen die ze daar doen, dat gebeurt bij ons niet. Wij gaan geen contract beëindigen omdat iemand ernstig ziek is. Dat kun je gewoon niet maken. Wij kunnen als kleiner bedrijf ook meer. De vader van een medewerker was overleden. Hij had geen geld voor de begrafenis. Dat hebben we hem geleend. Over zo’n beslissing hoef ik niet met mijn compagnon te overleggen; en hij andersom ook niet. We beslissen dat zelf en dat gebeurt. Bij grote bedrijven kan dat niet.” 

Wendbaar werken 

De wendbaarheid van B2-Cleaning helpt bij het aansturen en tevreden houden van de 600 mensen die voor ze werken. Gustav: “Onze operationele managers en rayonmanagers staan tussen de schoonmakers. Ze sturen ze aan en leveren de materialen en middelen. Wij laten ze vrij om als ondernemer binnen ons bedrijf te functioneren. Als ze met hun team willen gaan eten, dan hoeven ze dat niet eens te vragen. Kies een mooi Grieks restaurant, boek een tafel en ga eten. Zo zorg je dat de verbinding er blijft.” 

B2-App

 B2-Cleaning maakt graag gebruik van technologie om het bedrijf te ondersteunen. Ze hebben in eigen beheer een app laten ontwikkelen: de B2-App. Gustav: “Dat is ons unique selling point. Het is een soort portaal waarmee klanten en schoonmakers communiceren over het schoonmaakproces. We gebruiken het om nieuwe schoonmakers te registreren. Alle veiligheidsbladen, taakkaarten en overlegverslagen staan in de app. Het is ter vervanging van het papieren logboek. Klanten plaatsen er klachten en opmerkingen in. Zie je een stuk spinnenrag? Dan maak je een foto en zet je die in de app. Dat bericht gaat naar mij, de rayonmanager en de schoonmaker. Die laatste stuurt een berichtje dat het geregeld wordt, en plaatst een foto als het is weggehaald. Wij gebruiken deze data vervolgens om te kijken of we misschien de instructies moeten uitbreiden.” 

Veilig werken 

Fivespark levert de telefonie, hardware, software, internet en andere datavoorzieningen aan B2-Cleaning. De app zelf is door een andere partij gemaakt, maar de data die rondgaat beweegt mede dankzij Fivespark. Gustav: “Zij zorgen voor de computers, dat onze programma’s draaien en dat we veilig kunnen werken. Dat is belangrijk. We willen geen problemen met ransomware en noem maar op. Fivespark houdt dat voor ons in de gaten.” 

Fivespark blinkt uit in ondersteuning 

De kracht van Fivespark schuilt in de ondersteuning. Als er iets mis gaat met de diensten die zij leveren, staan ze voor je klaar. Gustav: “Als er een probleem is, een computer start niet op, dan zorgen zij dat het opgelost wordt. Gaat er echt iets mis, dan bel ik Carsten van Fivespark. Die zorgt dat de organisatie niet stilstaat tot alles geregeld is. Dat is precies wat wij willen. Bij ons gaat ook wel eens iets mis. Dan moet je dat tegen elkaar kunnen zeggen zodat je het kunt regelen. Zo gaan wij met onze schoonmakers om en dat verwachten we ook van anderen waarmee we werken.”  

Fivespark regelt het 

Fivespark en B2-Cleaning kwamen elkaar bijna toevallig tegen. Gustav: “Edward ontmoette Carsten bij de broodjeszaak onder het kantoor van Fivespark in Den Haag. Zij hadden een leuk gesprek. Het klikte. Dat gaf een basis om op een leuke manier zaken met elkaar te doen. Hun prijs is goed, ze regelen de beveiliging en ze leveren goede service. Bij onze vorige leverancier werd bij een probleem een ticket gemaakt en zat je drie dagen later nog met het probleem. Carsten zei toen al gelijk dat Fivespark dat beter voor ons kon regelen. En dat heeft hij waar gemaakt.” 

Innovatie

Voor de nabije toekomst heeft B2-Cleaning op IT-vlak geen grote plannen. Gustav: “We zijn aan het nadenken over planningssoftware, maar we zijn nu meer bezig met het einde van het jaar. Dat is altijd een hele drukke tijd. Als Fivespark ineens met hele slimme dingen komt, dan gaan we daar zeker naar kijken. Innovatie staan we altijd voor open, maar nu gaan we eerst de indexatiebrieven sturen.” 

B2-Cleaning Microsoft, Vodafone
Wij staan nooit boven de mensen, maar tussen onze mensen.
author-image

Gustav Beks - B2-Cleaning

Bij de grote bedrijven is de zakelijkheid doorgeslagen. Die harde dingen die ze daar doen, dat gebeurt bij ons niet.
author-image

Gustav Beks - B2-Cleaning

De app is een soort portaal waarmee klanten en schoonmakers communiceren over het schoonmaakproces
author-image

Gustav Beks - B2-Cleaning

Gaat er echt iets mis, dan bel ik Carsten van Fivespark. Die zorgt dat ze gaan rennen totdat alles geregeld is.
author-image

Gustav Beks - B2-Cleaning