Van 20 systemen naar 1 applicatie: Alle bedrijfsdata op één plek

29-03-2023
Featured Image

In dit blog

  Als organisatie doe je alles met een reden. Over iedere beslissing, planning, offerte of andere actie denk je na en je onderbouw dat met de kennis die je hebt. Die kennis komt voor een groot deel voort uit de data die je verzamelt. Daarom zijn data én de tools die je hebt om data te verzamelen, te bewaren, te structureren en te interpreteren zo belangrijk. De Composable Data Hub maakt alle bedrijfsdata centraal beschikbaar en vereenvoudigt al jouw bedrijfsprocessen. 

  Beheers centraal je data 

  De Composable Data Hub is onderdeel van het hub-and-spoke model dat Fivespark inzet om de complexiteit van je datahuishouding en applicatielandschap beheersbaar te maken. Kortgezegd: we zorgen ervoor dat apps niet meer aan elkaar gekoppeld worden, maar dat er één centrale bron (de hub) is waar alle apps mee schakelen (de spokes). Data wordt realtime gesynchroniseerd en is zo in alle applicaties altijd volledig accuraat en up to date. 

  Composable Data hub overzicht (800 x 500 px) (1)

  Dat levert voordeel op: 

  • Je krijgt centrale, alomvattende toegang tot je bedrijfsdata - waar het nodig is, zijn de juiste gegevens beschikbaar. 
  • Je verlaagt de complexiteit van je IT-omgeving en houdt deze beheersbaar. 
  • Er is minder training en certificering nodig om jouw mensen met je IT te laten werken – dat scheelt tijd én spaart kosten. 
  • Je maakt het eenvoudiger om nieuwe applicaties in te zetten en overbodige oplossingen af te schalen.  

  Met dit model kun je meer doen met de data die je hebt, zorg je dat jouw mensen makkelijker werken én past jouw organisatie zich soepeler aan nieuwe omstandigheden aan.  

  Stap over van app zonder gedoe

  Iedereen werkt met data. De manier waarop we met die data werken verschilt per afdeling: financiën zit eerder in een ERP, sales werkt met het CRM, marketing met een nieuwsbriefsysteem. In al die systemen zitten klantgegevens, die helaas vaak niet 100% overeenkomen. Naast de bedrijfsmiddelen heeft iedere afdeling zo zijn eigen trucs, en wie kan er zonder dat ene Excelbestandje waar ook nog wat zaken in bijgehouden worden?  

  Met al die verschillende databronnen kom je nog best een eindje, tot er moet worden samengewerkt met andere afdelingen, externe partijen of nieuwe software zoals een BI-oplossing. 

  Koppelingen bouwen tijdrovend en kostbaar?

  Wanneer data gedeeld moeten worden, komen we er al snel achter dat de gegevens in verschillende databases helemaal niet zo makkelijk te verzamelen en samen te voegen zijn. Om alles te benaderen en te valideren zijn koppelingen nodig en moeten er API’s gebouwd worden. Dat brengt kosten met zich mee, vraagt om aandacht van ontwikkelaars en neemt kostbare tijd in beslag. 

  Het kan nu anders 

  We zijn onlangs een partnerschap aangegaan met Directus, het Open Source platform dat we gebruiken voor de Composable Data Hub. We hebben een flink aantal ‘spaken’ voor veelgebruikte systemen op voorraad en bouwen met veel gemak nieuwe spaken voor specialistische tools die jij gebruikt.

  De Composable Data Hub verbetert elke moderne organisatie, specifiek bedrijven waar veel data in omloop is én bedrijven die meer datagedreven willen werken. Want de juiste beslissing maken kan alleen wanneer je data zowel accuraat is als toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. 

  De whitepaper maakt het simpel 

  Wat de mogelijkheden zijn, en hoe jouw organisatie daar gebruik van kan maken kan je ontdekken in de whitepaper ‘Composable Data Hub> Eén centrale bron voor data én bedrijfslogica'.  

  Direct weten hoe Fivespark de datahuishouding in jouw organisatie kan verbeteren met een Composable Data Hub? We nemen graag contact met je op!  

  Lees verder over Software Development.

  gerelateerde berichten

  Microsoft is een AI-assistent aan het maken - Deze 7 dingen worden veel makkelijker

  Mails en offertes worden praktisch vanzelf opgesteld. Een Word-document zet je in drie klikken om naar een flitsende presentatie in PowerPoi.

  Fivespark trotse sponsor van cyber security game Hackshield

  Ken je Hackshield al? Deze spannende game leert kinderen (8-12jr) zich te wapenen tegen allerlei online risico’s. Als trotse sponsor vertell.

  Dit jaar €270.000 verliezen? Dat kan!

  “Ransomware is meer een probleem voor grote organisaties, toch? Ons bedrijf is daar helemaal niet interessant voor...” -- Een gedachte die w.