Met deze 4 tips ben je hackers te slim af

14-10-2020
Development scherm met geel

In dit blog

  Veiligheid is een hot topic vandaag de dag, zeker sinds de uitbraak van het coronavirus. In april al zag e-maildienst Gmail gemiddeld 18 miljoen phishingmails per dag voorbijkomen. Hackers speelden slim in op de angst van mensen voor het coronavirus. Wat kun je doen om je organisatie daartegen te beschermen? Bas Wernsen, onze Business Development Manager Mobility, geeft 4 tips.

  Zorg dat je werkplekken up-to-date zijn

  We weten het... die melding dat je je software moet updaten komt altijd ongelegen. Toch is het zo enorm belangrijk dat je er de tijd voor neemt. Dat zo’n update je voorziet van nieuwe functionaliteiten is natuurlijk mooi meegenomen, maar we snappen dat dat wel even kan wachten. Maar vaak worden er ook beveiligingslekken gedicht met een update. En daar kun je beter niet mee wachten. Plan de update direct in op een geschikt moment, scheelt je veel gedoe en tijd achteraf.

  Zorg dat ook je mobiel goed is beveiligd

  Dat computers qua beveiliging goed dichtgetimmerd moeten zijn, dat bewustzijn is er inmiddels wel in de meeste organisaties. Maar hoe zit het met de mobiele devices waar je medewerkers mee rondlopen? Ook op de smartphone en tablets staan vaak net zoveel data als op de laptops en desktops. Stel een wachtwoord verplicht, zorg dat zakelijke gegevens gescheiden blijven van privégegevens, beveilig ook de applicaties en – je raadt het al – zorg dat ook op mobiele devices de software altijd up-to-date is.

  Zorg dat zakelijke data niet lokaal wordt opgeslagen

  Thuiswerken is zeker nog tot september het devies, maar bij veel bedrijven bevalt het zo goed dat ze zelfs hele kantoren sluiten. Wij houden zelf wel van iets meer menselijke interactie, maar op zich zijn er tools genoeg die werken vanaf elke willekeurige locatie mogelijk maken. Zorg dan wel dat je medewerkers hun zakelijke data niet lokaal op kunnen slaan. Je moet er toch niet aan denken dat jouw waardevolle data op een onbeveiligde privélaptop staat, die op een verdwaalde achterbank ligt? Of erger.

  Zorg voor een beveiligde verbinding

  Om even bij het thuiswerken te blijven: niet iedere thuiswerker neemt het even nauw met de beveiliging van zijn thuisnetwerk. Veel mensen gebruiken standaard instellingen voor het WiFi, of hebben apparaten op hun WiFi aangesloten waarvan bekend is dat deze te hacken zijn. En over dit netwerk gaan wel jouw bedrijfsgegevens. Zorg dat medewerkers alleen toegang hebben tot jouw bedrijfsnetwerk via een beveiligde verbinding, zoals een VPN-verbinding.

  Nieuwsgierig?

  Benieuwd hoe je deze punten – en meer – kunt zeker stellen? Wij nemen het beheer graag van je over. Dat doen we via Mobile Device Management en via onze Managed Services houden we ook de vaste werkplekken in de gaten. Zo hebben cybercriminelen geen schijn van kans. Neem vrijblijvend contact op via 088-411 00 33 of info@fivespark.com. We denken graag met je mee.

   

  gerelateerde berichten

  Met nieuwe partner Directus maken wij data beter bruikbaar

  Sommige kansen moet je grijpen! Ons nieuwe partnership met Open Source platform Directus is er zo een. Bij Fivespark zetten we Directus al a.

  Fivespark vereenvoudigt kapitaliseren ongebruikte bedrijfsdata

  De Full Service Provider is eerste Nederlandse partner van Directus  Fivespark is de eerste Nederlandse partner van het Amerikaanse Directus.

  Fivespark democratiseert data

  De Full Service Provider is eerste Nederlandse partner van Directus Fivespark sluit als eerste in Nederland een partnership met Directus, ee.