Met deze 4 tips ben je hackers te slim af

Veiligheid is een hot topic vandaag de dag, zeker sinds de uitbraak van het coronavirus. In april al zag e-maildienst Gmail gemiddeld 18 miljoen phishingmails per dag voorbijkomen. Hackers speelden slim in op de angst van mensen voor het coronavirus. Wat kun je doen om je organisatie daartegen te beschermen? Bas Wernsen, onze Business Development Manager Mobility, geeft 4 tips.

1 Zorg dat je werkplekken up-to-date zijn

We weten het... die melding dat je je software moet updaten komt altijd ongelegen. Toch is het zo enorm belangrijk dat je er de tijd voor neemt. Dat zo’n update je voorziet van nieuwe functionaliteiten is natuurlijk mooi meegenomen, maar we snappen dat dat wel even kan wachten. Maar vaak worden er ook beveiligingslekken gedicht met een update. En daar kun je beter niet mee wachten. Plan de update direct in op een geschikt moment, scheelt je veel gedoe en tijd achteraf.

2 Zorg dat ook je mobiel goed is beveiligd

Dat computers qua beveiliging goed dichtgetimmerd moeten zijn, dat bewustzijn is er inmiddels wel in de meeste organisaties. Maar hoe zit het met de mobiele devices waar je medewerkers mee rondlopen? Ook op de smartphone en tablets staan vaak net zoveel data als op de laptops en desktops. Stel een wachtwoord verplicht, zorg dat zakelijke gegevens gescheiden blijven van privégegevens, beveilig ook de applicaties en – je raadt het al – zorg dat ook op mobiele devices de software altijd up-to-date is.

3 Zorg dat zakelijke data niet lokaal wordt opgeslagen

Thuiswerken is zeker nog tot september het devies, maar bij veel bedrijven bevalt het zo goed dat ze zelfs hele kantoren sluiten. Wij houden zelf wel van iets meer menselijke interactie, maar op zich zijn er tools genoeg die werken vanaf elke willekeurige locatie mogelijk maken. Zorg dan wel dat je medewerkers hun zakelijke data niet lokaal op kunnen slaan. Je moet er toch niet aan denken dat jouw waardevolle data op een onbeveiligde privélaptop staat, die op een verdwaalde achterbank ligt? Of erger.

4 Zorg voor een beveiligde verbinding

Om even bij het thuiswerken te blijven: niet iedere thuiswerker neemt het even nauw met de beveiliging van zijn thuisnetwerk. Veel mensen gebruiken standaard instellingen voor het WiFi, of hebben apparaten op hun WiFi aangesloten waarvan bekend is dat deze te hacken zijn. En over dit netwerk gaan wel jouw bedrijfsgegevens. Zorg dat medewerkers alleen toegang hebben tot jouw bedrijfsnetwerk via een beveiligde verbinding, zoals een VPN-verbinding.

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe je deze punten – en meer – kunt zeker stellen? Wij nemen het beheer graag van je over. Dat doen we via Mobile Device Management en via onze Managed Services houden we ook de vaste werkplekken in de gaten. Zo hebben cybercriminelen geen schijn van kans. Neem vrijblijvend contact op via 088-411 00 33 of info@btc.nl. We denken graag met je mee.


Inschrijven nieuwsbrief
Contactgegevens
Fivespark (hoofdkantoor)
Gondel 11186 MJ Amstelveen

ISO 27001 Certified
Vodafone Business
KPN Excellence Business Partner
Samsung Business Platinum Level Partner
Microsoft Surface Authorized Reseller