Letterlijk 10x slimmer bezig met Samsung Knox

13-03-2023
Featured Image

In dit blog

  Je wilt zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan het beheren van je mobiele apparaten, maar wél zeker weten dat alles goed geregeld is. Altijd en overal. Dat is voor veel bedrijven dé reden om voor mobile device management (MDM) en security te vertrouwen op Samsung Knox. Benieuwd waar 'm dat in zit? We zetten tien redenen voor je op een rij.

  1. Extra beveiliging van Android Enterprise

  Waar Android Enterprise al voorziet in een sterke beveiliging, doet Samsung Knox daar nog een schepje bovenop. Met Knox Platform for Enterprise ontvang je een extra beveiligingslaag: je zakelijke data wordt gescheiden van je privé data en versleuteld opgeslagen in een aparte container. Je toestellen zijn hierdoor nog beter bestand tegen online dreigingen zoals hacks en malware.

  2. Beveiligd tot op de hardware

  Een zakelijk apparaat van Samsung heeft niet alleen softwarebeveiliging, het toestel is ook geïntegreerd beveiligd op chipniveau. De zogenoemde Trust Zone (een stukje geïsoleerde hardware waar de versleutelcodes opgeslagen worden) is een stukje ondoordringbaar gebied, dat Knox Workspace sluit bij ongeoorloofde toegang. Alle gegevens, informatie en je gehele manier van werken en communiceren worden zo voorzien van de best mogelijke beveiliging.

  3. Eén oplossing voor al je vraagstukken

  Samsung Knox is opgebouwd uit verschillende onderdelen, waarvan de populairste zijn gebundeld als Knox Suite. Hieronder valt onder andere het beheren en managen van werkprofielen, de monitoring van het toestel op hardware- en softwareniveau en het gemakkelijk uitrollen van ingestelde profielen.

  4. Geautomatiseerde uitrol 

  In het verleden was het stuk voor stuk instellen van toestellen een tijdrovende klus voor zowel de eindgebruiker als de IT-beheerder. Met Knox Mobile Enrollment kun je zowel één enkel toestel als een grote groep devices tegelijkertijd voorzien van de juiste rechten en instellingen. Bovendien kan dat online, en dus op afstand. 

  5. Stuur het gebruik

  Als IT-beheerder kun je werkprofielen aanmaken voor een individu of voor een groep werknemers. Met zo'n profiel krijgen gebruikers (als je dat wilt) enkel toegang tot de apps en instellingen die de beheerder heeft ingesteld en vrijgegeven. Zo kun je bijvoorbeeld het downloaden van spelletjes of social media apps beperken. Hiermee verbeter je niet alleen de veiligheid van een toestel, maar kun je ook bijdragen aan het gebruik op de werkvloer.

  6. Monitoring en beheer op afstand

  Samsung Knox biedt met Knox Manage veel mogelijkheden om devices op afstand te monitoren. Als IT-beheerder weet je zo precies hoe een smartphone gebruikt wordt en wat knelpunten kunnen zijn van een tablet op de werkvloer. Een ander bijkomend voordeel: vrijwel alle beheer kan op afstand uitgevoerd worden. En dat is prettig voor zowel de gebruiker als de beheerder. 

  7. Test firmware-updates voordat je uitrolt

  Na het verschijnen van een nieuwe firmware-update wil je zeker weten dat deze ook werkt met alle bedrijfsapplicaties en bedrijfsspecifieke instellingen. Met behulp van Knox E-FOTA kun je dat eenvoudig uitzoeken. E-FOTA geeft de mogelijkheid om firmware-updates eerst uitvoerig te testen voordat deze worden uitgerold. Zo weet je zeker dat alle devices ook na een update goed blijven werken.

  8. Getest en goedgekeurd? Rol updates op afstand uit

  Nadat een firmware-update is getest en goedgekeurd is het mogelijk om deze direct te pushen naar de devices in de mobiele vloot die de update nodig hebben. Dit kun je direct doen, maar het kan ook ingepland worden voor in de avonduren of het weekend. Zo weet je zeker dat apparaten op de juiste momenten bereikbaar zijn, en enkel bijgewerkt worden wanneer dat geen problemen oplevert.

  9. Gemakkelijk en eenvoudig licentiebeheer

  Normaal gesproken is de aanschaf van een losse licentie verplicht voor iedere mobiele oplossing. Knox Suite biedt een vereenvoudigd licentiebeheer door alles handig te bundelen. Een ander groot voordeel is dat Knox Suite is inbegrepen bij de aanschaf van een Enterprise Edition-toestel. Zo ben je direct verzekerd van gemak. 

  10. Altijd op de hoogte

  Met behulp van de Samsung Knox-oplossingen ben je altijd op de hoogte van de status van de mobiele vloot. Met behulp van monitoringtools, zoals Knox Asset Intelligence, houd je in de gaten of de devices correct functioneren. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je problemen mogelijk direct op afstand oplossen.

  We helpen je graag op weg

  Met Samsung Knox ben je verzekerd van een overzichtelijk mobiel beheer, een ijzersterke beveiliging en gegarandeerd gebruiksgemak. Wil je meer weten of heb je interesse in een demo? Laat ons hier contact met je opnemen en dan laten we je er meer van zien!

  Lees verder over Adoptie.

  Lees verder

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

  Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

  “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .

  Staan deze 6 acties al op je to-do-lijst voor 2024?

  De eerste maand van 2024 is bijna voorbij, en de meeste goede voornemens zijn alweer vergeten. Daarom hebben we een lijst opgesteld van punt.