MKB opgelet: De subsidie Mijn Cyberweerbare Zaak is hier

    3-09-2024
    Subsidie MCZ

    In dit blog

      Vanaf 2 september is de subsidie: Mijn Cyberweerbare Zaak (MCZ) beschikbaar. Goed nieuws in een tijd waarin cyberdreigingen steeds vaker voorkomen. De regeling Mijn Cyberweerbare Zaak (MCZ), aangeboden door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), helpt ondernemers om hun bedrijf digitaal weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen. Maar wat houdt deze regeling precies in, voor wie is het relevant en hoe kun je er gebruik van maken?

      Wat is Mijn Cyberweerbare Zaak (MCZ)?

      MCZ is een subsidieregeling die speciaal is ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven (mkb's) tot 50 werknemers. Het doel van deze regeling is om ondernemers te ondersteunen bij het verbeteren van hun digitale veiligheid door middel van acht specifieke cyberweerbaarheidsmaatregelen. Kleine bedrijven kunnen een investeringssubsidie krijgen voor producten of diensten die vallen onder de volgende 8 cyberweerbaarheidsmaatregelen:

      De subsidie is goed voor 50% van kosten met daarbij een maximaal bedrag van € 1.250 per aanvrager. Ondernemers kunnen in één keer meerdere facturen versturen, tot het maximale bedrag is bereikt.

      Voor wie is MCZ relevant?

      De MCZ-regeling is bedoeld voor ondernemers in het mkb die zich bewust zijn van de risico's van cybercriminaliteit en stappen willen ondernemen om hun bedrijf beter te beveiligen. Als je een klein of middelgroot bedrijf hebt met tot de 50 medewerkers met minder dan €10 miljoen omzet in het afgelopen boekjaar, dan kom je in aanmerking voor deze subsidie. Het is een waardevolle kans om je bedrijf te versterken tegen digitale dreigingen, zonder dat je daarbij volledig zelf de kosten hoeft te dragen.

      Wat moet je doen om gebruik te maken van MCZ?

      Om in aanmerking te komen voor de MCZ-subsidie, moet je je aanmelden bij de RVO en een plan indienen waarin je aangeeft welke van de acht cyberweerbaarheidsmaatregelen je wilt implementeren. De volgende stappen moet je daarbij nemen: 

      • Vul de CyberVeilig Check tool in 
      • Voer één of meer van de 8 cyberveiligheidsmaatregelen uit
      • Vraag de subsidie hier aan 

      Bij Fivespark begrijpen we dat het aanvragen van een subsidie soms ingewikkeld kan zijn. Wij helpen je graag met het organiseren van de aanvraag, en het implementeren van enkele of alle cyberweerbaarheidsmaatregelen die door MCZ worden gesteund. Denk aan diensten zoals het verbeteren van je (draadloze) netwerkbeveiliging, het trainen van personeel in cybersecurity, en het inrichten van veilige werkplekken.

      Maak je zaak cyberweerbaar met Fivespark

      Wil jij gebruik maken van de regeling Mijn Cyberweerbare Zaak en je onderneming voordelig weerbaarder maken tegen cybercriminaliteit? Samen zorgen we dat je maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden.

      Vul hieronder je gegevens in, dan helpen wij je direct verder.👇

      gerelateerde berichten

      MKB opgelet: De subsidie Mijn Cyberweerbare Zaak is hier

      Vanaf 2 september is de subsidie: Mijn Cyberweerbare Zaak (MCZ) beschikbaar. Goed nieuws in een tijd waarin cyberdreigingen steeds vaker voo.

      Is het tijd voor een telefoonverbod in directiekamers?

      De beslissing van minister-president Schoof om telefoons en andere devices te verbieden in de ministerraad heeft flink wat stof doen opwaaie.

      Efficiënter parkeerbeheer: Lessen uit de Valet Parking app

      “Het concept achter de parkeerapplicatie van D&B was niet nieuw. De uitdaging lag bij het beheer en de updates. Dat hebben wij opgelost .