Fivespark is eerste Nederlandse zakelijke reseller van Google

5-10-2023
Featured Image

In dit blog

  Fivespark, de Full Service Provider rondom digitale werkplekken, maakt bekend dat zij de eerste zakelijke reseller van Google is in Nederland. Met deze samenwerking brengt Fivespark het Android-paradepaardje van Google, de gisteren gepresenteerde Google Pixel 8-serie, binnen handbereik van zakelijke gebruikers.

  De Google Pixel-serie is al beschikbaar via reguliere, voor particulieren bedoelde kanalen. Vanaf vandaag maakt Fivespark het mogelijk om deze toestellen voor zakelijk gebruik aan te schaffen, inclusief de bijbehorende service en ondersteuning.

  Als zakelijke reseller zorgt Fivespark ervoor dat de toestellen worden gekoppeld aan de MDM-oplossingen van klanten en dat de toestellen volledig geconfigureerd worden verzonden. Daarnaast biedt Fivespark de mogelijkheid om een uitrolmoment op locatie te organiseren, waarbij oude smartphones indien gewenst worden teruggenomen.

  Sterke samenwerking met Google

  Fivespark heeft al bewezen een goede samenwerking met Google te hebben. Vijf jaar geleden was zij de eerste Nederlandse reseller van Zero Touch Enrollment, het universele Android enrollment programma van Google. Hiermee kunnen Android-toestellen op afstand worden geconfigureerd, geüpdatet en beheerd. Dit programma is niet alleen bestemd voor Google-hardware, maar ondersteunt alle Android-apparaten. Sinds kort is Fivespark ook Google Cloud en Workspace partner, en daarmee leverancier van Google’s clouddiensten en zakelijke apps.

  Met de toevoeging van de Google Pixel-toestellen aan het assortiment kan Fivespark nu een complete oplossing voor Android-apparaten bieden, die voldoet aan de zakelijke behoeften van bedrijven. “We zijn trots en blij met deze samenwerking”, vertelt Fivespark CTO Kees van Bemmel. “De afgelopen 15 jaar heb ik op verschillende manieren met Google als partner gewerkt en dat zijn altijd bijzonder prettige samenwerkingen. We zijn vereerd dat we nu Google Cloud en Workspace partner zijn én de eerste B2B Google Pixel leverancier in Nederland mogen zijn.”

  De Google Pixel 8-serie

  De Google Pixel-toestellen staan bekend als het Android-paradepaardje van Google. Ze bieden een uitstekende camera, snelle software-updates direct vanuit Google en een 'cleane' software-ervaring zonder onnodige aanpassingen of gebruikersinterface van de fabrikant. De nieuwste toevoegingen zijn de Pixel 8 en Pixel 8 Pro, voorzien van AI voor een persoonlijkere ervaring. Deze telefoons bieden de nieuwste functies, allemaal aangestuurd door Google Tensor G3. Ten opzichte van de vorige edities hebben het scherm, de camera hardware & software en de chipset een flinke upgrade gekregen. Daarnaast heeft Google bekendgemaakt de Pixel 8-lijn voor 7 jaar te voorzien van Android-updates, beveiligingspatches en nieuwe functionaliteiten. Hierdoor zijn gebruikers lange tijd gegarandeerd van een up to date toestel.

  Over Fivespark

  Fivespark heeft meer dan 20 jaar ervaring in telecom en ICT. Ruim 70 Fivespark-collega’s gaan iedere dag onder het motto “Keep it simple” aan de slag voor meer dan 1.800 klanten. Fivespark biedt ze een totaaloplossing binnen vijf pijlers die de traditionele aanpak overstijgt. Deze vijf pijlers zijn IT beheer, software development, connectiviteit, hardware en adoptie. Fivespark werkt samen met onder andere Microsoft, Samsung, Apple, KPN, VodafoneZiggo en Datto. Vanuit kantoren in Amstelveen en Den Haag werkt Fivespark door heel Nederland.

  Meer informatie is te vinden op fivespark.com

  Meer nieuws 

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

  Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

  “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .

  Staan deze 6 acties al op je to-do-lijst voor 2024?

  De eerste maand van 2024 is bijna voorbij, en de meeste goede voornemens zijn alweer vergeten. Daarom hebben we een lijst opgesteld van punt.