Op afstand je IT-omgeving veilig houden met Datto

1-03-2022
Veilige telefoon

In dit blog

  “Telecombedrijven zorgen ervoor dat alles connected is. Waar we ook maar lopen, we zijn altijd verbonden met internet. Dat brengt ook gevaren met zich mee, zoals bijvoorbeeld ransomware aanvallen door phishing of kwetsbaarheden in systemen vanwege het niet patchen van systemen. Dat levert bedrijven enorme uitdagingen op, maar het biedt ook kansen om een veilige omgeving te creëren.”

  Ariën van Wetten is senior marketing manager van Datto in de Benelux. Zij leveren aan Fivespark oa. een Remote Monitoring en Management (RMM) oplossing, waarmee Fivespark op een veilige manier elk eindpunt onder contract op afstand kan monitoren, beheren en ondersteunen.
  “Met onze oplossing kun je proactief en op een efficiënte manier de IT omgeving op afstand monitoren en beheren. Met Datto RMM hou je de IT omgeving van je klanten veiling door geautomatiseerde patch management en ransomware detectie. Maar je kunt ook werkstations overnemen om snelle support op afstand te bieden.”

  Volle aandacht voor de digitale werkplek

  In het partnerpanel over de digitale werkplek nam Ariën namens Datto graag plaats aangezien zij daar ook vol aandacht voor hebben. Een remote monitoring & management oplossing is essentieel als jij met digitale werkplekken wil werken. Maar niet alleen beheer, ook beveiliging is een relevante factor in het opzetten van een deze manier van werken. “Als je aangevallen wordt met ransomware wil je dataverlies en downtime tot een minimum beperken.”

  Ariën: “Wij bieden via Fivespark ook een aantal bedrijfscontinuïteit oplossingen. Een back-up en disaster recovery oplossing voor inpandige servers en een back-up oplossing voor SaaS omgevingen zoals Microsoft 365 en Google Workplace. Om als bedrijf cyberweerbaar te zijn, moet je niet alleen jezelf beschermen tegen cyberaanvallen, maar ook een plan en oplossing hebben om te herstellen van een aanval.
  Met name het herstellen van een aanval wordt onderschat. Dat is echt een groot probleem want downtime kan zelfs leiden tot faillissementen. Een MSP zoals Fivespark kan bedrijven helpen om cyberweerbaar te worden.”

  IT-omgevingen proactief beheren

  Als bedrijf ben je op zoek naar een IT dienstverlener die proactief je IT omgeving beheert. De versnelde digitalisering heeft ervoor gezorgd dat de behoefte van IT beheer enorm gegroeid is. Ook is het gebruik van SaaS applicaties zoals Microsoft 365 en Google workplace enorm gegroeid.

  Ariën: “Veel bedrijven denken, dat dan ook hun data veilig is in de Cloud. Helaas is dit niet zo en dient er nog steeds een back-up oplossing gekozen te worden. Neem dus snel contact op met Fivespark om te kijken of je huidige IT omgeving wel cyberveilig en weerbaar is.”

  Lees verder over IT beheer.

  Ariën van Wetten over Fivespark

  Het is enorm belangrijk dat je het beheer van je IT-omgeving uitbesteedt aan een managed service provider.
  author-image
  Als je aangevallen wordt met ransomware wil je dataverlies en downtime tot een minimum beperken.
  author-image
  Neem snel contact op met Fivespark om te kijken of je huidige IT omgeving wel cyberveilig en weerbaar is.
  author-image

  Lees verder

  Ontdek hoe Fivespark IT-uitdagingen aanpakt met toegankelijke oplossingen

  Benieuwd naar hoe Fivespark de complexe wereld van IT vereenvoudigt? In een recent interview met Dutch IT Channel bespreken onze CTO Kees va.

  Zo maken we prioriteit van goed werkgeverschap

  Ruim zeventig Fivespark-medewerkers zijn dagelijks in de weer om een fijne en veilige digitale werkplek voor onze klanten te realiseren. Daa.

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.