Fivespark en Vodafone Business maken telecom en IT makkelijk

2-07-2022
Featured Image

In dit blog

  “Het allerbelangrijkste is de klant en de gebruikers. Soms vergeten we dat. Bij VodafoneZiggo werken meer dan 10.000 mensen en die mensen hebben niet allemaal dagelijks contact met klanten. Dat vind ik zo fijn aan de samenwerking met Fivespark. Sterker nog, dat is de essentie van een Business Partner. Zij kennen de klant van directeur tot IT’er. En zij brengen dat menselijke contact dat we allebei belangrijk vinden. Een partner als Fivespark is in feite het verlengstuk van VodafoneZiggo in de regio.

  Frank van de Kamp is manager Business Partner Sales bij VodafoneZiggo. Tijdens de lancering van de naam Fivespark nam hij deel aan de paneldiscussie over de veilige moderne werkplek. Net als bij Fivespark ligt ook de focus van Vodafone Business op mensgerichte IT. “Om IT succesvol en snel te implementeren is praten met de eindgebruiker noodzakelijk. Wij kijken hoe er vandaag de dag wordt gewerkt en bedenken hoe dat slimmer en makkelijker kan.”

  VodafoneZiggo en Fivespark zijn meer dan twintig jaar geleden begonnen met het verkopen van mobiele telefonie aan bedrijven. Het is tegenwoordig moeilijk voor te stellen, maar ook dat vereiste in het begin tijd en uitleg. De manier van werken veranderde door de mobiele telefoon en later de smartphone. Het was dus extra van belang om uit te leggen op welke wijze de smartphone het verschil kon maken in zakendoen. Wat zijn de voordelen? Hoe kan ik hierdoor makkelijker werken?

   Frank: “Vandaag de dag vindt iedereen het normaal om gewoon met een mobieltje te bellen en te mailen. Terwijl men in beginsel dacht dit allemaal niet direct nodig te hebben. Daaruit blijkt wel dat na een eenvoudige uitleg en het blijven benadrukken van de voordelen mensen automatisch met nieuwe technologie gaan werken. Datzelfde zien we nu ook met de cloud en de ontwikkelingen van apps in een ‘marketplace’. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om slimmer te werken door altijd en overal bij bedrijfsgegevens te kunnen en daardoor effectiever samen te kunnen werken.

  Video bellen is de standaard

  Video bellen is ook een voorbeeld van een dienst welke - zeker de afgelopen 2 jaar een vogelvlucht heeft genomen. De situatie met COVID in de wereld is hier een grote stimulans in geweest.  Microsoft Teams is hier veruit de populairste dienst. Wat klanten vaak niet weten is dat je op Teams ook bereikbaar kunt zijn op je vaste nummer. Vodafone Business heeft hiervoor de propositie Calling in Teams ontwikkeld. Wel zo makkelijk want klanten kunnen je hierdoor nog altijd bereiken op het vertrouwde vaste nummer van het bedrijf en je kunt hierbij ook overstappen op een video gesprek.

  Together we can met Vodafone en Fivespark

  Calling in Teams is een goed voorbeeld van meedenken met de klant, pijnpunten ontdekken en daar een oplossing voor bieden. Frank: “Goed voor klanten zorgen is waar ons partnership om draait. Die mensen zien dat wij gezamenlijk goed werk leveren en weten dat wij eerlijk advies bieden. Omdat ze daar echt iets aan hebben, zijn ze tevreden. Die tevredenheid voedt onze lange, succesvolle samenwerking met Fivespark.” “Als mensen echt iets aan jouw adviezen hebben, dan zijn ze tevreden. Zo blijf je succesvol met elkaar samenwerken.” Om goed advies te geven moet je altijd blijven reflecteren. Daarbij mag je best kritisch zijn. Soms lijkt innovatie mooi, maar blijkt de praktijk tegen te vallen. Na vernieuwing van ons pand kreeg VodafoneZiggo van medewerkers de vraag of de digitale schermen vervangen konden worden door eenvoudige whiteboards. Frank: “Wat bleek: als mensen samen in een ruimte creatief gaan werken, willen ze gewoon op de muur kunnen tekenen. Dat scherm van duizenden euro’s was veel te ingewikkeld. Mensen hadden liever een plastic bord van een paar tientjes en stiften.” 

  Benadruk de opties die de gebruiker wil

  Daar zit een uitdaging voor IT. Technisch geavanceerde oplossingen zijn mooi, maar je mag de gebruiker nooit vergeten. Frank: “Soms kan het technisch echt heel goed, maar willen mensen gewoon een simpel scherm. Dat vergeten we met zijn allen nog wel eens. Het gaat erom dat het leven van de mens makkelijker wordt. Dat vraagt niet altijd om complexe technologie. Fivespark en Vodafone Business maken telecom en IT makkelijk!”

  Lees verder over Connectiviteit.

  Het gaat erom dat het leven van de mens makkelijk wordt!
  author-image
  Als mensen echt iets aan jouw adviezen hebben, dan zijn ze tevreden. Zo blijf je succesvol met elkaar samenwerken.
  author-image
  Soms kan het technisch echt heel goed, maar willen mensen gewoon een simpel scherm
  author-image

  Lees verder

  Zo maken we prioriteit van goed werkgeverschap

  Ruim zeventig Fivespark-medewerkers zijn dagelijks in de weer om een fijne en veilige digitale werkplek voor onze klanten te realiseren. Daa.

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

  Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

  “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .