BlogPost 95241876709 Hoe Jobsrepublic zorgeloos groeit met Full Service IT

Hoe Jobsrepublic zorgeloos groeit met Full Service IT

  • Klant: Jobsrepublic
  • Partner(s): Google, Samsung, Apple
Jobsrepublic tijdelijke header

“Ik wil mijn bedrijf voorspelbaar, schaalbaar en veilig houden. Als je groeit ontkom je dan niet aan standaardisatie van je werkplekken. Fivespark helpt mij daarbij. Zij leveren tools die voor 99 procent tegemoetkomen aan de wensen van mijn medewerkers. Het team van Fivespark helpt mij sturen en geeft me zekerheid als het op de beveiliging aankomt.”

Stefan van den Berg Gele rand 2Stefan van den Berg, Managing Director bij Jobsrepublic en founder van AfterPay: “Wij helpen bedrijven met het werven van nieuwe medewerkers en met hun arbeidsmarktpropositie. Dat doen we vanuit een full-service concept: Talent Engagement. Alle bouwstenen die je in kunt zetten voor werving hebben een onderlinge relatie en impact. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een werken-bij-website, digitale campagnes, games, offline events, opleidingen en referal programma’s. Door die interacties op elkaar aan te laten sluiten, zorgen wij voor optimale ondersteuning van opdrachtgevers die nieuwe medewerkers aan boord willen halen.”

Voldoende gekwalificeerde mensen blijven aantrekken

Jobsrepublic begon in 2013 als een online wervingscampagnebureau en heeft zich van daaruit steeds verder ontwikkeld. Stefan: “Wij hebben onze propositie verbreed. In plaats van opdrachten van drie tot zes maanden om een acuut probleem op te lossen, gaan we steeds meer jarenlange samenwerkingen aan gericht op een toekomstbestendige werving propositie- en strategie . Wij denken mee over de algehele wervingsstrategie zodat onze opdrachtgevers op de lange termijn voldoende gekwalificeerde mensen blijven aantrekken.”

Stefan is eind 2022 formeel toegetreden tot de directie van Jobsrepublic. Daarvoor fungeerde hij al als extern klankbord voor oprichter en CEO Eric van Bourgonje. Stefan: “Als je bedrijf groeit, neemt het aantal beslissingen dat je moet nemen exponentieel toe. Eric moest die groei managen en gelijktijdig campagne-expert blijven. Die twee taken hebben we nu verdeeld. Ik ben verantwoordelijk voor het dagelijkse bedrijfsmanagement, Eric is onze expert op het gebied van recruitment- en wervingsstrategieën.”

Een groeiende organisatie heeft werkplekbeheer nodig

Eén van de eerste aandachtspunten was werkplekbeheer. Stefan: “Tien jaar geleden werkten vijf mensen voor Jobsrepublic, nu werken hier ruim vijftig mensen samen. Toen ik binnenkwam waren er geen procedures of protocollen voor werkplekbeheer. Het secretariaat regelde voor nieuwe collega’s een telefoon en een laptop. Dat is een logische werkwijze voor een kleine startup, maar wij zijn daar te groot voor geworden.”

Goed werkplekbeheer maakt het mogelijk om te werken voor grote opdrachtgevers die strenge eisen stellen aan security. Stefan: “Neem onze mobiele telefoons. Daarop  staan tools waarop kandidaten voorbijkomen. Om aan de privacywetgeving te voldoen, moet de datasecurity op orde zijn. Door de verantwoording daarvoor bij een specialist onder te brengen, kunnen wij ons focussen op ons vakgebied. Zo zijn we bij Fivespark uitgekomen.”

Fivespark neemt jou als startpunt

Jobsrepublic besloot de markt te verkennen en nodigde verschillende partijen uit om over werkplekbeheer te praten. De houding en werkwijze van Fivespark viel op. Stefan: “Fivespark gaf mij vertrouwen door de feiten eerlijk te benoemen. Met een scan analyseren ze waar je vandaag staat. Op basis daarvan geven ze aan wat goed is en hoe ze problemen kunnen oplossen. Je voelt dat ze alles vanuit jouw perspectief bekijken. Fivespark bedenkt niet van tevoren waar ze je naartoe gaan sturen; ze nemen jou als startpunt.”

Jobsrepublic neemt digitale werkplekken, laptops, smartphones en het beheer daarvan af bij Fivespark. Stefan: “We hebben al het beheer nu onder één dak gebracht. Intern hebben wij - op advies van Fivespark - één aanspreekpunt. Die overlegt met Fivespark welke tools, toegang en software een nieuwe medewerker nodig heeft. Fivespark richt de boel in, zorgt dat de hardware klaarligt voor de nieuwe medewerker en beheert de werkplek voor ons.”

Security audit? Geen probleem!

Fivespark zorgt dat de digitale werkplek werkt én veilig is. Stefan: “Als je voor beursgenoteerde bedrijven wilt werken, is een security audit nodig. Dat is dat voor ons geen probleem. Wij kunnen verwijzen naar de dataveiligheid, protocollen en certificering van Fivespark. Dat geeft onze opdrachtgevers vertrouwen dat wij op de juiste manier omgaan met de beveiliging van dataverkeer, hardware en software.

Stefan verwacht van Fivespark dat zij mee blijven denken met de wensen en noodzakelijke requirements voor Jobsrepublic. “Hoe kunnen wij AI-tools inzetten? Wat gaat er veranderen aan de manier waarop we werken? De softwaregiganten investeren in nieuwe technologie. Ik vertrouw erop dat Fivespark dit voor mij in de gaten houdt. David, onze accountmanager, ontzorgt mij en houdt contact.”

Techniek is techniek, het zijn de mensen die het verschil maken

Of het nu om werving van talent of technologie gaat, mensen spelen de hoofdrol. Stefan: “De inspiratie achter Jobsrepublic is de vraag: ‘Waarom sta je elke dag op en ga je naar je werk?’ Natuurlijk wil je economisch zelfstandig zijn, maar zingeving is minstens zo belangrijk. Wij helpen onze opdrachtgevers door mensen te matchen die energie halen uit het werk dat ze gaan doen. Als ik kijk naar Fivespark denk ik ‘techniek is techniek, maar het zijn de mensen die het verschil maken’. Zij zijn bereikbaar, oplossingsgericht en reageren snel. Ik denk dat we op die manier nog lang samen verder gaan.”

Ook zorgeloos groeien?

Onze adviseurs helpen met IT-oplossingen die passen bij jouw situatie. Heb jij een uitdaging met je werkplek, databeheer of security? Laat ons contact opnemen wanneer het jou uitkomt, en ontvang passend advies. 

Lees verder over IT-beheerHardware en Connectiviteit

 

Jobsrepublic Google, Samsung, Apple