Veilig en soepel online samenwerken met Microsoft Loop!

22-08-2023
Featured Image

In dit blog

  Het marketingbudget, de lijst met klantafspraken en de aantekeningen van de laatste brainstorm... Als je dit soort documenten maakt en deelt wil je dat iedereen in de meest actuele versie kan werken. En dan ook vanuit de applicaties die ze gewend zijn voor samenwerken: in een mailtje, in een Teams-vergadering of in een chat. Welke Microsoft tool je ook het liefst gebruikt, Microsoft Loop maakt het eenvoudiger om opdrachten en projecten binnen de hele M365-suite te coördineren.

  Altijd op één lijn

  De meeste documenten die we produceren, zijn niet statisch. Mensen werken samen aan rapporten, overzichten, planningen en andere documenten. Dat doen ze vanaf verschillende teams, vanaf verschillende locaties en soms zelfs vanuit verschillende tijdzones.

  Maar waar staat nu ook alweer het document met de projectplanning? En is het wel de meest actuele versie? Wat moet je doen als je alleen die ene tabel wilt delen en up-to-date wilt houden, en de data wil gebruiken in verschillende tools?

  Met Microsoft Loop kunnen teamleden samenwerken en over de meest actuele informatie beschikken. Waar ze ook zijn en met welke 365-applicatie ze ook werken.

  Microsoft Loop 1

  Alles in Loop wordt gesynchroniseerd over alle apps (bron: Microsoft).

  Bouwblokken met actuele informatie

  Samen aan documenten werken, is natuurlijk niet nieuw in Microsoft 365. Wat Loop toevoegt, is de mogelijkheid om onderdelen van die documenten als een soort dynamische bouwblokken te delen met de juiste mensen.

  Dat delen kan in Teams, Outlook, Whiteboard en de webversie van Word. Op die manier zijn de lijsten, tabellen of notities die iemand deelt - vanuit de app waarin diegene aan het werk is - voor iedere ontvanger altijd up-to-date.

  Iedereen ziet dezelfde, actuele stand van zaken en wie de juiste rechten heeft, kan het onderdeel ook bewerken. Ook dat kan vanuit iedere app. Bovendien ziet iedereen die op dat moment meekijkt de aanpassingen in real-time.

  Microsoft Loop 2Sjablonen helpen om snel aan de slag te gaan met een idee (bron: Microsoft).

  Projecten coördineren

  Alles wat belangrijk is voor een bepaald project, kunnen teamleden delen, organiseren en bijhouden in een werkruimte. Zo ziet iedereen in één oogopslag of de doelen worden gehaald en welke werkzaamheden prioriteit hebben. Er zijn verschillende sjablonen beschikbaar voor het maken van werkruimtes, zoals stemtabellen (waarin mensen bijvoorbeeld stemmen tijdens een brainstorm) of een statustracker (waarin je de voortgang van projecten bijhoudt).

  Daarnaast heb je Loop-pagina’s, een soort canvas waarin teamleden op elkaar kunnen reageren en ideeën uitwerken, en Loop-werkruimten, waar je alle belangrijke aspecten van je project kunt zien en groeperen. Met notificaties blijven teamleden op de hoogte van wat er is gebeurd. Bijvoorbeeld wanneer iemand een teamlid een taak heeft toebedeeld of als iemand ergens op heeft gereageerd. Iedereen kan zelf instellen welk type notificatie die wil ontvangen.

  AI als helpende hand

  Microsoft wil met Loops de manier waarop we samenwerken op allerlei manieren makkelijker maken. Daarom wordt de AI van Microsoft Copilot geïntegreerd. Wie verlegen zit om een marketingtekst of inspiratie nodig heeft voor onderwerpen voor de volgende vergadering, kan met een prompt de juiste opdracht geven - vergelijkbaar met ChatGPT. De AI-functies worden geleidelijk uitgerold, net als andere verbeteringen in Loop.

  Microsoft Loop afbeeldin 3Met de integratie van Copilot kun je ideeën genereren met AI (bron: Microsoft).

   Microsoft Loop is gratis beschikbaar voor Microsoft 365-gebruikers. Wat meer achtergrond vind je hier:

   

  Benieuwd naar meer slimmigheden in Microsoft 365 en wil je jouw M365-omgeving beter inrichten of slimmer online samenwerken? Plan snel een adviesgesprek in, onze specialisten denken graag met je mee.

  Lees verder op onze pagina over IT beheer

  Het laatste nieuws

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

  Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

  “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .

  Staan deze 6 acties al op je to-do-lijst voor 2024?

  De eerste maand van 2024 is bijna voorbij, en de meeste goede voornemens zijn alweer vergeten. Daarom hebben we een lijst opgesteld van punt.