Fivespark trotse sponsor van cyber security game Hackshield

16-05-2023
Featured Image

In dit blog

  Ken je Hackshield al? Deze spannende game leert kinderen (8-12jr) zich te wapenen tegen allerlei online risico’s. Als trotse sponsor vertellen we je er graag meer over! 

  Het digitaal opvoeden van kinderen is anno 2023 niet eenvoudig. Het is voor ouders vaak lastig in te schatten wat er allemaal speelt en hoe je dat in goede banen leidt. Van schermtijd en gamen tot de eerste stappen op social media en legio online risico’s. Bij Fivespark bemoeien we ons vooral niet met die schermtijd, maar over de online risico’s weten we wel het een en ander te vertellen. En dat pakt Hackshield wat ons betreft heel slim aan. 

  Waar gaat het om? 

  Hackshield is gericht op kinderen in de bovenbouw van de basissschool, pakweg 8-12 jaar. Spelers worden opgeleid tot Junior Cyber Agent: slimme online-vaardige kids die zichzelf én hun omgeving beschermen tegen online gevaren. Het is een spannende game die kinderen op avontuurlijke wijze leert zich te wapenen tegen allerlei realistische online dreigingen. Denk bijvoorbeeld aan social engineering, veilige wachtwoorden, online pesten, nepnieuws, phishing, het herkennen van dubieuze webshops, het backuppen van je bestanden, encryptie, online privacy en nog veel meer.  

  Juist die brede scope kunnen we bij Fivespark heel erg waarderen. Onze CTO Kees van Bemmel: “Cyber security is de laatste jaren ontzettend complex geworden. Begin deze eeuw vormden virussen nog de grootste online bedreiging. Maar met het digitaliseren van onze hele samenleving is ook het aantal risico’s geëxplodeerd. Identiteitsfraude, phishing, online pesten... Ik vind het top dat kinderen daar goed over ingelicht worden, op een manier die bij hun leefwereld past. Digitale opvoeding is heel belangrijk, juist voor deze generatie. Ik heb een dochter van 7 en zie hoe snel het allemaal gaat. Zelf kom ik vanuit mijn werk natuurlijk een heel eind, maar het is voor de meeste ouders nauwelijks te doen om dat zelf in te vullen. Hackshield is daar een mooie tool voor. Ik ben er trots op dat we daar als sponsor een klein beetje bij kunnen helpen.” 

  Vroeg beginnen en kennis delen!

  Hackshield ziet voor jongeren een mooie kans weggelegd om niet alleen zelf meer te leren over veilig internetten: spelers worden ook aangemoedigd om hun kennis te delen met volwassenen. Denk aan ouders en opa’s en oma’s, die mogelijk ook nog wat kennis missen over zaken als social engineering.  

  Sinds de lancering in 2018 is het spel door ruim 150.000 kinderen gespeeld. En er wordt flink doorontwikkeld, zo kunnen spelers sinds vorig jaar ook hun eigen levels maken en deze delen met andere spelers of zelfs hun hele klas.  

  Ons Head of Marketing Tessa Groen: “Bij Fivespark vinden we het belangrijk om ook naar het grotere plaatje te kijken. We zijn natuurlijk veel bezig met de IT van onze klanten, maar we willen óók goed zorgen voor de wereld om ons heen. Deze samenwerking met Hackshield is daar onderdeel van. Als sponsor dragen we een beetje bij aan het verder ontwikkelen van de game en zorgen we er samen voor dat deze gratis beschikbaar blijft. Ik heb ook al wat collega’s gesproken die in de toekomst graag eens een gastles zouden willen geven. We zijn heel enthousiast!” 

  Zelf proberen?

  Hackshield is voor iedereen gratis te spelen. Het heeft geen winstoogmerk en bevat geen in-app aankopen of kindermarketing. Het eerste level kun je spelen zonder account, voor de volgende levels moet je een (gratis) account aanmaken.  

  Goed om te weten: Hackshield werkt samen met Politie en 140+ Nederlandse gemeenten, en wordt ook door basisscholen aangeboden als onderdeel van het lesprogramma. Dat geeft een mooi extra competitie-element, maar je kunt Hackshield ook gewoon op eigen initiatief spelen. 

  Probeer het hier: https://nl.joinhackshield.com/nl 

  Benieuwd welke andere initiatieven we steunen? Lees meer over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

  Lees verder

  Ontdek hoe Fivespark IT-uitdagingen aanpakt met toegankelijke oplossingen

  Benieuwd naar hoe Fivespark de complexe wereld van IT vereenvoudigt? In een recent interview met Dutch IT Channel bespreken onze CTO Kees va.

  Zo maken we prioriteit van goed werkgeverschap

  Ruim zeventig Fivespark-medewerkers zijn dagelijks in de weer om een fijne en veilige digitale werkplek voor onze klanten te realiseren. Daa.

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.