Fivespark democratiseert data

20-03-2023
Fivespark democratiseert data

In dit blog

  De Full Service Provider is eerste Nederlandse partner van Directus

  Fivespark sluit als eerste in Nederland een partnership met Directus, een open source tool die voor zowel developers als klanten grote voordelen biedt. Naast sneller, eenvoudiger en veilig beheer van eigen data kan deze ook beter ontsloten en ingezet worden. Fivespark werkt zelf al anderhalf jaar met Directus en zet dit nu ook in voor klanten. Het democratiseren van data zorgt voor een future-proof gebruik van de databases. 

  Directus kan voor vrijwel alle relationele databases een API beschikbaar stellen zodat developers datgene met data kunnen doen wat van belang is voor die specifieke klant en de bedrijfsprocessen. De samenwerking met Directus zorgt voor Fivespark en diens klanten voor zowel ontsluiting van de zogenoemde API’s als voor beveiliging en goed gebruik van data. Meerdere databronnen die eerst minder toegankelijk waren, worden nu snel aan elkaar gekoppeld. Waar veel bedrijven slechts een deel van de data kunnen kapitaliseren, kan met Directus alle beschikbare data aan elkaar gekoppeld worden. SQL-databases zijn toegankelijker dan ooit.

  Database mirroring / future proof

  De innovatie zit ‘m ook in de manier waarop de data wordt verwerkt en ingezet. Aanpassingen in de database en in de API worden over en weer doorgevoerd, het zogenoemde database mirroring. Veranderingen in de database als gevolg van aanpassingen in applicaties of andere data omgevingen worden volledig automatisch verwerkt. Dit maakt het gebruik future proof. Developers van Fivespark kunnen zich daardoor meer focussen op de business logica en daarmee dus waarde toevoegen.

  Business Logica

  Met de software van Directus kan Fivespark nu ook voor klanten slim gebruikmaken van beschikbare api-technieken en zo gegevens van verschillende aanbieders eindeloos real-time aan elkaar koppelen. 

  “We bieden graag eenvoudige toekomstgerichte oplossingen en denken proactief mee met klanten. Het mooie van deze aanpak is dat alle afzonderlijke databases van bijvoorbeeld inkoop, verkoop en facturatie samen kunnen komen in één omgeving”, aldus Kees van Bemmel, CTO & Operations bij Fivespark. “Klanten werken vaak met verschillende webwinkelsystemen en boekhoudsystemen. Al deze systemen kunnen nu gemakkelijk en snel met elkaar gegevens uitwisselen op basis van zo’n API-techniek.” Speciaal voor het MKB+ bouwt Fivespark de zogenoemde Composable Data Hubs.

  Composable Data Hubs 

  Fivespark bouwt met het Directus-platform voor klanten een eigen centrale bron waar alle data en bedrijfslogica georganiseerd kunnen worden. Meerdere systemen worden gesynchroniseerd waardoor het één omgeving wordt waarbij het duidelijk is welke schakel bepaalt hoe gegevens - ook in de toekomst - verwerkt en doorgegeven worden. Dit voorkomt dat teams binnen een organisatie ieder vanuit hun eigen (data) silo werken met hun eigen databron (source of truth) van waaruit zij werken en rapporteren. “Dat kun je vermijden door data te democratiseren en iedereen binnen de business laagdrempelig toegang te geven tot alle gewenste data. Zo kunnen de juiste beslissingen worden genomen, omdat het daadwerkelijk gebaseerd is op (honderd procent accurate) klantdata met een duidelijke baas van de silo”, vervolgt Kees.

  "Met Fivespark als eerste Nederlandse partner vergroten we ons bereik verder in Europa en maken we het voor steeds meer bedrijven mogelijk om Directus in te zetten in hun eigen omgeving. Ik heb heel erg veel zin om samen met Fivespark dit avontuur aan te gaan", aldus Rijk van Zanten, CTO Directus.

  Over Fivespark

  Fivespark, voorheen bekend als BTC, onderneemt al twintig jaar in de telecomsector en IT. Voor 1.800 klanten biedt Fivespark een totaaloplossing binnen vijf pijlers die de traditionele aanpak overstijgt door zich naast IT beheer ook te richten op software development en adoptie. De zogenoemde Full Service Provider werkt samen met onder andere Microsoft, Samsung, Apple, KPN, Vodafone en Datto. Snel veranderende IT-vraagstukken leidden tot een nieuwe aanpak en een rebranding tot Fivespark in oktober 2021. Onze services zijn landelijk dekkend met kantoren in Amstelveen en Den Haag

  Lees verder over Managed Services. 

   

  Met Fivespark als eerste Nederlandse partner vergroten we ons bereik verder in Europa en maken we het voor steeds meer bedrijven mogelijk om Directus in te zetten in hun eigen omgeving. Ik heb heel erg veel zin om samen met Fivespark dit avontuur aan te gaan
  author-image

  Rijk van Zanten - CEO van Directus

  We bieden graag eenvoudige toekomstgerichte oplossingen en denken proactief mee met klanten. Het mooie van deze aanpak is dat alle afzonderlijke databases van bijvoorbeeld inkoop, verkoop en facturatie samen kunnen komen in één omgeving
  author-image

  Kees van Bemmel - CFO van Fivespark

  Lees verder

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

  Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

  “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .

  Staan deze 6 acties al op je to-do-lijst voor 2024?

  De eerste maand van 2024 is bijna voorbij, en de meeste goede voornemens zijn alweer vergeten. Daarom hebben we een lijst opgesteld van punt.