Elke dag een stukje slimmer

1-01-2021
Ray Kemp en Frank Meerts

In dit blog

  2020 was een bewogen jaar, zowel voor Fivespark (toentertijd BTC) als voor onze klanten. In deze blog kijkt Ray Kemp, CEO van Fivespark, terug op de uitdagingen die het afgelopen jaar met zich meebracht en kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar vol beloften.

  Bewogen jaar

  Ik zal niemand verrassen als ik zeg dat 2020 een bewogen jaar was, zowel voor Fivespark zelf als voor onze klanten. Zoals altijd wanneer een nieuw jaar zich aandient, begon iedereen voortvarend aan 2020, tot in maart Bruno Bruins, toen nog minister voor Medische Zorg & Sport, de inmiddels fameuze woorden sprak: ‘Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken’. Van de ene op de andere dag veranderde thuiswerken van uitzondering naar norm – voor wie dat mogelijk was uiteraard.

  Practice what you preach

  Het was verrassend om te zien dat mkb Nederland eigenlijk niet goed voorbereid was op deze omschakeling, ondanks het feit dat flexibel werken al vijftien jaar een thema is. Dat bracht voor ons een enorme piek met zich mee waarbij het moeilijk was onze servicegraad voor de volle honderd procent te waarborgen. Gelukkig waren wij zelf als Fivespark wel goed voorbereid op deze switch. Sinds mijn aantreden begin 2019 heb ik gezegd dat ik geloof in flexibel werken. Practice what you preach, is mijn motto. Fivespark is in 2019 zelf al gestart met flexibel werken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik geloof ook dat de wereld voorgoed veranderd is. De traditionele manier van aansturen en van vijf dagen in de week werken vanaf kantoor, is nu wel echt passé.

  Groei langzamer dan gewenst

  De buy-and-build-strategie die ik bij mijn aantreden had aangekondigd, heeft in 2020 niet echt de vlucht kunnen nemen die ik had gewild. Alle potentiële partners maakten pas op de plaats, wat natuurlijk logisch is. Daardoor is ook onze groei als IT beheerder langzamer verlopen dan gewenst. Toch hebben we hierin een slag geslagen. Al onze eigen medewerkers zijn over naar ons nieuwe reporting, monitoring- en managementsysteem (RMM), een volledig uitgerust, veilig, cloudgebaseerd platform waarmee systeembeheerders alle managed digitale werkplekken op afstand kunnen bewaken, beheren en ondersteunen, waardoor de kosten worden verlaagd en de dienstverlening efficiënter wordt. Ook hier geldt: eerst zelf doen, zodat je uit eigen ervaring je klanten kunt adviseren.

  Nieuw boek openen

  2021 brengt in ieder geval een naamswijziging met zich mee voor Fivespark, die beter onze lading dekt. Ik kijk er naar uit. Het voelt een beetje als het schilderen van je huis, een lekker fris en nieuw begin. We bestaan 1 februari 21 jaar, een prachtig moment om een boek te sluiten en een nieuw boek te openen.

  Loyaliteit

  Ik wil heel graag niet alleen onze klanten bedanken voor hun loyaliteit, maar ook mijn organisatie. Ik vraag veel van mijn mensen, dat besef ik heel goed. Om naast je dagelijkse workload bezig te zijn met een herstructurering en voortdurende optimalisatie, dat betekent nogal wat. Maar optimaliseren is wat mij betreft geen momentopname, dat doe je op dagelijkse basis en dat geldt voor elke individuele medewerker.
  Ik wil dat iedereen binnen Fivespark zich elke dag opnieuw afvraagt: dat wat ik aan het doen ben, kan dat slimmer en effectiever? Zo word je als mens, als team, als afdeling en uiteindelijk als organisatie elke dag een stukje slimmer. En dat is precies wat ons en onze klanten hier heeft gebracht: op de drempel van een heel nieuw jaar, vol kansen. Ik heb er alle vertrouwen in dat 2021 een goed jaar gaat worden, voor ons en alle ondernemers om ons heen. Laten we ervoor gaan.

  Dank jullie wel, Ray Kemp

  Lees verder

  Ontdek hoe Fivespark IT-uitdagingen aanpakt met toegankelijke oplossingen

  Benieuwd naar hoe Fivespark de complexe wereld van IT vereenvoudigt? In een recent interview met Dutch IT Channel bespreken onze CTO Kees va.

  Zo maken we prioriteit van goed werkgeverschap

  Ruim zeventig Fivespark-medewerkers zijn dagelijks in de weer om een fijne en veilige digitale werkplek voor onze klanten te realiseren. Daa.

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.