Bellen met Teams: Alle voordelen op een rij

20-12-2022
Microsoft teams app

In dit blog

  Gebruikt je bedrijf Microsoft Teams al om te chatten en online te vergaderen? Dan wordt het misschien tijd voor de volgende stap: bellen én gebeld worden met Teams. Dat kan gewoon via je oude, vertrouwde vaste nummer dat iedereen al kent. Voor je klanten verandert er dus niets. Behalve dan dat je nog beter bereikbaar bent. En dat is zeker niet het enige voordeel van bellen met Teams. In dit artikel lees je er alles over.

  Sinds Corona hebben we met z’n allen het online vergaderen ontdekt. En ook chatten we er lustig op los. Toch is ‘ouderwets’ bellen voor veel organisaties nog steeds een must. Je klanten verwachten immers dat je telefonisch bereikbaar bent. Bovendien is een telefoontje een uitstekend middel om zaken snel en effectief te regelen.

  Microsoft Teams biedt een complete functionaliteit voor VoIP-telefonie. Je kunt zelfs al je vaste telefoons de deur uit doen en toch je bestaande vaste nummer(s) behouden.  

  Al je communicatie op één plek

  Je medewerkers kunnen alleen goed samenwerken als hun communicatie op orde is. En dat is precies wat je met Microsoft Teams goed regelt. De functies voor online vergaderen, chatten en je scherm delen kende je waarschijnlijk al. Als je hier telefonie aan toevoegt, maak je van Teams de ideale tool voor samenwerking. Want dan kan je dus ook via Teams (op je computer, tablet of telefoon) naar vaste en mobiele nummers bellen. Zo heb je nog maar één platform voor al je communicatie. Hoe handig is dat?

  Binnenkort doet Microsoft er bovendien nog een schepje bovenop met een AI waardoor Teams en de andere office onderdelen nog meer AI functionaliteiten krijgen. Lees hier alvast wat je kunt verwachten.   

  Altijd en overal toegang 

  Ga je Microsoft Teams voor je telefonie gebruiken? Dan heb je geen reguliere vaste aansluiting meer nodig. Alles zit namelijk in de cloud. Dat betekent dat je overal toegang hebt. En dat je altijd bereikbaar bent via het vaste nummer van je bedrijf.  

  Belt er iemand naar je vaste telefoon op je bureau? Dan kun je gewoon opnemen via de Teams app op je laptop of je mobiel. Wil je met je vaste nummer een uitgaand gesprek starten? Ook dat kan met ieder apparaat waar Teams op geïnstalleerd staat. Het maakt niet uit waar je bent – thuis, onderweg of aan de andere kant van de wereld.

  Eenvoudig beheer en meer inzicht 

  Met Microsoft Teams heb je dus geen lokale telefonie-infrastructuur meer nodig. Dat maakt het beheer van je nummers ook een stuk makkelijker. Bellen via Teams is veel eenvoudig te managen dan de traditionele belcentrales. Je regelt alles gewoon via de online omgeving. Gebruikers toevoegen, telefoonnummers toewijzen en veranderen gaat allemaal heel eenvoudig en snel. Zonder dat er een monteur of technicus aan te pas komt.

  Gericht je service verbeteren

  Teams geeft je ook handige inzichten in de belstatistieken van je organisatie. Zo zie je hoelang klanten moeten wachten voordat ze iemand aan de lijn krijgen. Kom je er bijvoorbeeld achter dat je bereikbaarheid op bepaalde tijdstippen niet optimaal is? Dan kun je gericht actie ondernemen.

  Hogere productiviteit

  Wist je dat schakelen tussen verschillende taken en software funest is voor je productiviteit? Volgens een Amerikaans onderzoek schakelen kantoorwerkers 10 keer per uur tussen verschillende applicaties. Hierdoor gaan er – per persoon – elk jaar zo’n 32 werkdagen verloren. Enorm zonde natuurlijk. Teams integreert naadloos met de andere apps van Microsoft, zoals Outlook. Zo hoeven je medewerkers een stuk minder te schakelen – en houden ze hun focus.  

  Al je vertrouwde belcentralefuncties

  Met Microsoft Teams beschik je bovendien over de functies die je gewend bent van een belcentrale. Denk aan: 

  • Oproepen samenvoegen
  • Doorverbinden en terugbellen
  • Oproepen doorschakelen
  • Toegang tot voicemail
  • Oproepen transcriberen
  • Onderweg bellen met Apple CarPlay
  • Auto attendant
  • Wachtrijen
  • Spraakkanalen

  Fivespark helpt je met de overstap 

  Meer weten over hoe jouw bedrijf de overstap maakt naar bellen met Teams? Wij helpen je of je nu bellen met Teams wilt combineren met een traditionele belcentrale, of wanneer je specifieke eisen of wensen hebt. Wij nemen je mee je bij alle stappen van het traject: van het plan van aanpak en de migratie naar Teams tot adoptie en de support daarna.

  Plan een vrijblijvende demo in met onze experts als je wilt zien wat mogelijk is in jouw situatie. Eerst m
  eer weten? Ontdek meer over de digitale werkplek en onze IT beheer.

  Lees verder

  De sleutel tot efficiënter parkeerbeheer: Lessen uit de Schiphol Valet Parking app

  “Het concept achter de parkeerapplicatie van D&B was niet nieuw. De uitdaging lag bij het beheer en de updates. Dat hebben wij opgelost .

  Ontdek hoe Fivespark IT-uitdagingen aanpakt met toegankelijke oplossingen

  Benieuwd naar hoe Fivespark de complexe wereld van IT vereenvoudigt? In een recent interview met Dutch IT Channel bespreken onze CTO Kees va.

  Zo maken we prioriteit van goed werkgeverschap

  Ruim zeventig Fivespark-medewerkers zijn dagelijks in de weer om een fijne en veilige digitale werkplek voor onze klanten te realiseren. Daa.