Samsung en Fivespark over het beheren en beveiligen van toestellen

17-11-2021
Featured Image

In dit blog

  “Als IT-manager moet je verstand hebben van veel oplossingen zoals netwerktechnologie, Microsoft, internetverbindingen en security. Wij zien dat de wens leeft om daar een specialist voor in te huren. Ik denk dat mensen nog wel eens onderschatten hoe weinig partijen je goed kunnen helpen met beheer en beveiliging.”

  Wincho Bacuna is als B2B Trainer bij Samsung actief in het zakelijke team. Van daaruit werkt hij samen met partners zoals Fivespark. Zij koppelen jouw organisatie aan Samsung-oplossingen. Dit indirecte businessmodel zorgt voor een hechte samenwerking. Wincho: “Fivespark brengt onze diensten strategisch naar de markt. Zij zijn een belangrijke partner voor ons.” Tijdens de lancering van de nieuwe naam (BTC werd Fivespark) schoof Wincho aan bij de daar georganiseerde kennissessie. Daarin spraken Samsung, Vodafone, KPN en Datto met Fivespark over de veilige digitale werkplek. Namens Samsung dacht Wincho mee over hardware-ontwikkelingen voor veilig en mobiel werken.

  Beheren en monitoren van beveiliging op toestellen

  Wincho: “Fivespark is heel goed in het beheren en monitoren van de beveiligingsoplossing op toestellen. Daarmee vullen ze de producten van Samsung goed aan. Vaak hebben mensen wel een visie over databeveiliging, maar weten ze niet of het apparaat waarmee ze werken veilig is.” Omdat de hardware van Samsung vanaf de fabriek beveiligd is, vertrek je vanaf een veilig apparaat. Als je daar goed beheer aan koppelt, kun je erop rekenen dat je data en processen veilig zijn. Onlangs bracht Fivespark dit in praktijk. Op basis van Samsung-hardware en eigen kennis optimaliseerden zij de beveiliging bij een zorginstelling. Daar moest zeer gevoelige informatie in de vorm van patiëntdossiers op mobiele devices beschikbaar zijn.

  Door kennisontwikkeling voorop

  “Fivespark heeft een profielenconfiguratie gebouwd waarbij het goed dichtgetimmerd is. Daardoor zijn de risico’s met betrekking tot die smartphones en gevoelige data beperkt.” Door kennisontwikkeling voorop blijven lopen. Voor de toekomst verwacht Samsung via Fivespark oplossingen op de markt te blijven zetten.

  Daarbij is kennisontwikkeling van groot belang. Wincho: “Het belangrijkste in de samenwerking is dat Fivespark flexibel is en hun mensen zich blijven ontwikkelen. Voor dit soort oplossingen moet kennis up-to-date zijn. Dan kun je op de markt voorop lopen en vragen blijven beantwoorden.” Kortom: zoek jij een specialist die netwerktechnologie, Microsoft, internetverbindingen én security kan beheren, dan ben je bij Fivespark aan het juiste adres.

  Lees verder over IT beheer.

  Je onderschat hoe weinig partijen je goed kunnen helpen met beheer en beveiliging.
  author-image

  Wincho Bacuna - Samsung Electronics

  Fivespark is heel goed in het beheren en monitoren van de beveiligingsoplossing op toestellen. Daarmee vullen ze de producten van Samsung goed aan.
  author-image

  Lees verder

  Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

  Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

  Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

  “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .

  Staan deze 6 acties al op je to-do-lijst voor 2024?

  De eerste maand van 2024 is bijna voorbij, en de meeste goede voornemens zijn alweer vergeten. Daarom hebben we een lijst opgesteld van punt.