Onze klanten

Maar jouw IT-beheer effectiever 

Effectief IT-beheer begint met slim on- en offboarden. Door vanaf dag één zorgvuldig te registreren, is de afhandeling op de laatste werkdag beter te coördineren.

Fivespark helpt je een systeem op te zetten dat voor nieuwe medewerkers alle hardware en toegangsrechten registreert. Die informatie is bij uit dienst gaan weer in te zetten om gegevens veilig te wissen, rechten in te trekken en hardware terug te nemen.

Slimme onboarding 

Slimme onboarding begint voor de eerste werkdag, met een link naar jouw interne webshop. Daar selecteert de nieuwe medewerker devices en accessoires. Fivespark zorgt voor de configuratie en levering. Of het device nu thuisbezorgd wordt of op kantoor klaar staat: je nieuwe collega kan op dag één direct aan de slag.

Zowel de geleverde hardware als de bijkomende software en toegangsrechten worden centraal opgeslagen en gekoppeld aan de medewerker.

 

Slimme offboarding 

Het vertrek van een medewerker qua IT goed afronden is lastiger dan het klinkt. Toegangsrechten moeten geblokkeerd worden en data verwijderd. Slimme offboarding trekt rechten automatisch na de laatste werkdag in en registreert of alle hardware is ingeleverd.

Alle gevoelige data is op afstand te wissen. Dat beperkt het risico op datalekken; zelfs als devices niet retour komen. Dit verhoogt de dataveiligheid en maakt je proces AVG-proof.

Onze partners

Hardware hergebruiken

Ingeleverde hardware is tijdens de offboarding automatisch ontdaan van data.

De automatische on- en offboarding houdt bij wat er op voorraad is. Komt een nieuwe medewerker in dienst, dan is bestaande hardware automatisch op maat te configureren en gebruiksklaar weer uit te leveren.

On- en offboarding automatiseren?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Fivespark biedt om on- en offboarding te automatiseren?

In onze whitepaper ‘Werkplekbeheer’ neemt onze collega Jan-Willem Mentink dit onderwerp mee in zijn verhaal. Ontdek hoe soepel en slim de digitale werkplek kan zijn. 

Nieuwe cyber security wetgeving: NIS2 - Dit betekent het voor jouw organisatie

Eind 2024 komt er in Nederland nieuwe wetgeving rondom digitale beveiliging op basis van de Europese NIS2-richtlijn. Op dat moment vallen niet alleen grote organisaties en dienstverleners onder beveiligingswetgeving, maar gaan er ook strenge regels voor (relatief) ....

Social engineering op Microsoft Teams: pas op voor criminele praatjes

Een vriendelijk berichtje van een collega en hoppa, zonder te twijfelen download je een bestand met malware of vul je een formulier in met gevoelige informatie. In Microsoft Teams ga je immers ervan uit dat je alleen communiceert met collega's of andere bekenden. Maar ....

Veilig en soepel online samenwerken met Microsoft Loop!

Het marketingbudget, de lijst met klantafspraken en de aantekeningen van de laatste brainstorm... Als je dit soort documenten maakt en deelt wil je dat iedereen in de meest actuele versie kan werken. En dan ook vanuit de applicaties die ze gewend zijn voor samenwerken: ....

Wil jij zien hoe wij on- en offboarding automatiseren? 

Automatisering van on- en offboarding vereist goed advies en slimme keuzes. Benieuwd hoe Fivespark dit aanpakt? Wij laten graag zien wat we kunnen. Verken de mogelijkheden en plan een demo.