6 voordelen van een managed digitale werkplek (voor de directie)

16-02-2021
Featured Image

In dit blog

    In zijn vorige blog legde Brian Savelkouls, business consultant bij Fivespark, uit wat een managed digitale werkplek is en waarom je de overstap zou willen maken. In deze blog zoomt hij in op de voordelen van een managed digitale werkplek voor de directie.

    1. Any time, any place, any device

    Dankzij de managed digitale werkplek kunnen medewerkers overal en altijd werken, op elk gewenst apparaat, met toegang tot alle applicaties die nodig zijn om hun werk goed en efficiënt uit te voeren. Kortom, het zorgt voor blije en gemotiveerde medewerkers. En wat daar de voordelen van zijn, hoeven we niemand meer te vertellen.

    2. Rust en inzicht

    Voor de eigenaar of financieel verantwoordelijke van een organisatie, zorgt de managed digitale werkplek voor een stuk rust in de tent. Je weet dat je computers altijd up-to-date zijn en je weet hoe ze er qua garantie voor staan. Bovendien heb je zo altijd inzicht in welke werkplek aan welke medewerker en kostenplaats gekoppeld is.

    3. Kostenverlaging

    Door over te stappen naar de cloud, verschuift je kostenmodel van een CAPEX-model – investeringsuitgaven – naar een OPEX-model – operationele kosten. Je bent geen eigenaar meer van de infrastructuur, maar neemt er een abonnement op. En door het beheer uit te besteden aan professionals die altijd de beschikking hebben over de meest recente en gespecialiseerde kennis en de nodige ervaring, hoef je niet zelf een IT-team in huis te nemen, met alle zorgen en verplichtingen van dien. Bovendien kun je zo gebruik maken van een hoogwaardige technologie, zonder daar de torenhoge kosten voor te hoeven dragen.

    4. Bedrijfskritische processen altijd operationeel

    Met een remote monitoring- en managementsysteem kunnen bepaalde processen op de voet gevolgd worden. Als gedetecteerd wordt dat een proces niet doorloopt, wordt dat niet alleen direct gerapporteerd, het is zelfs mogelijk om het proces automatisch te laten herstellen. Zo krijg je als het ware zelfhelende bedrijfsprocessen.

    5. Automatisch op- en afschalen

    Doordat een proces constant gemonitord wordt, wordt het ook gedetecteerd als het proces minder presteert dan verwacht. Daar kan dan – automatisch of na overleg – actie op ondernomen worden. Stel dat een bepaald proces of bepaalde applicaties meer capaciteit vragen dan ingepland, kan dankzij dit proces de capaciteit automatisch worden uitgebreid. Is die capaciteit niet meer nodig, wordt er ook automatisch weer afgeschaald. Zo hou je bovendien de kosten voor cloudruimte in de hand.

    6. Privacywetgeving

    Met een managed digitale werkplek zorg je dat je in ieder geval de minimale beveiligingseisen op orde hebt. Doordat bij een managed digitale werkplek de software altijd up-to-date is, wordt de kans op datalekken en misbruik drastisch verminderd. Uiteraard is het nog steeds mogelijk dat een medewerker mails verstuurd met bijlagen waar bepaalde privacygegevens in staan, daar zijn gelukkig andere oplossingen voor. Maar als medewerkers post-it op hun beeldscherm plakken, daar is helaas nog steeds geen cloudoplossing voor.

    In ieder geval wordt met een managed digitale werkplek aan alle randvoorwaarden voldaan om de gebruiker en zijn gegevens te beschermen. Uiteindelijk is de zwakste schakel de persoon, die kunnen we nog steeds niet automatiseren.
    Gelukkig maar…

    Nieuwsgierig?

    De managed digitale werkplek is als een Zwitsers zakmes. Welke tools je wel of niet gebruikt, is uiteraard aan jou. Wij beginnen met een fundament dat ieder bedrijf nodig heeft, en daarop kunnen we uitbreiden. Zo bouwen we een oplossing op maat voor elk bedrijf, hoe groot of hoe klein ook. Daarbij gaan we altijd uit van een gestandaardiseerde aanpak.
    Wil jij weten hoeveel tijd, energie of geld jij kunt besparen met zo’n digitaal Zwitsers zakmes? Vraag een adviesgesprek aan

    Lees verder over IT beheer.

    Lees verder

    Wat doe je met oude hardware? Inleveren!

    Wat doet jouw organisatie met hardware die end of life is? Weggooien, in een kast laten verstoffen of inleveren? Michael Groen, inkoopmanage.

    Kerberoasting maakt sterke wachtwoorden nog belangrijker

    “Heb je een sterk wachtwoord?” zit met “Heb je een herstart geprobeerd?” in het repertoire van iedere support-medewerker. Daar is een reden .

    Staan deze 6 acties al op je to-do-lijst voor 2024?

    De eerste maand van 2024 is bijna voorbij, en de meeste goede voornemens zijn alweer vergeten. Daarom hebben we een lijst opgesteld van punt.