Ruggedized devices: een krachtige en robuuste mobiele oplossing

Van een reguliere kantoortuin tot een vochtige echte tuin, op steeds meer plaatsen is er een vraag naar een sterk en betrouwbaar toestel voor zakelijk gebruik. Waarom zou je dan gaan voor een regulier toestel? Met een smartphone of tablet uit het ruggedized portfolio van Samsung ben je verzekerd van langdurige kwaliteit en professionaliteit. 

Robuustheid voor alle locaties 

Een ruggedized apparaat is een toestel dat is gemaakt met robuuste materialen. Hiermee wordt de kans op schade na een val of stoot aanzienlijk kleiner. Daarnaast is het device bestand tegen vocht, stof en vuil. Dit verlengt de levensduur van het apparaat en minimaliseert reparatie- en vervangingskosten.  

 De robuustheid van het ruggedized portfolio wordt aangetoond met meerdere certificeringen die zijn opgesteld volgens strenge Amerikaanse- militaire eisen. Zo weet je dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit. 

Krachtige prestaties 

Dankzij de krachtige specificaties werkt een ruggedized smartphone of tablet net zo goed als een reguliere variant. Het grootste verschil is dat het met deze devices ook mogelijk is om veilig te werken in omstandigheden die normaliter meer uitdagend voor de apparatuur kunnen zijn. Je kunt nu een gehele dag werken met meerdere applicaties tegelijkertijd en op de meest uiteenlopende locaties.  

 

Of je nu aan de slag bent met inventariseren in een magazijn, orders loggen met de camera op de winkelvloer of verzendlabels staat te scannen in de regen; een ruggedized toestel heeft er geen moeite mee. Ook op de bouwplaats en op medische locaties komen deze devices goed van pas. 

Veiligheid staat voorop 

Net zoals bij andere Samsung-toestellen is het mogelijk om voor ieder device in het ruggedized-portfolio te vertrouwen op Samsung Knox. Dit is een ijzersterke totaaloplossing voor eenvoudig, centraal en veilig beheer en beveiliging van je toestellen. Zo ben je niet alleen verzekerd van een robuust apparaat, maar ook van bescherming van je software, privacy en data. 

Scherm voor medische reiniging en gebruik met handschoenen 

Een ander groot voordeel is de bediening van het scherm. Gebruik je het toestel met (medische) handschoenen? Veel reguliere smartphones en tablets zijn hier niet op uitgerust. Ieder ruggedized device kan worden bediend met handschoenen en zelfs met natte vingers.  

Ook prettig: het scherm kan gereinigd worden met alcoholgel. Zo beschik je na de werkdag weer over een volledig schoon display. 

Verwisselbare accu voor langere productiviteit 

Naast de eerdergenoemde pluspunten zijn er meer voordelen bij het gebruik van een ruggedized device. Zo is de accu niet alleen zeer krachtig, maar ook verwisselbaar. Met een extra accu kun je altijd door met je werk, ook wanneer er geen oplaadpunt in de buurt is.  

Sterke keuze uit smartphones en tablets

De Samsung Galaxy XCover6 Pro en de Galaxy XCover 5 zijn twee sterke en krachtige smartphones, zowel van binnen als van buiten. Een ruggedized smartphone is onder meer voorzien van een veelzijdige camera die kan worden ingezet voor uiteenlopende doeleinden. Daarnaast kun je gebruikmaken van de programmeerbare XCover Key, zodat je bijvoorbeeld met een druk op de knop de walkietalkiefunctie in Microsoft Teams activeert. 

De ruggedized tablets in het portfolio zijn de Samsung Galaxy Active 4 Pro Pro en de Samsung Galaxy Tab Active 3. Deze zijn net zoals de smartphones voorzien van alle gemakken. Naast de XCover Key heeft de tablet een scherm met een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning. Zo kun je gemakkelijk handsfree het scherm ontgrendelen: handig wanneer je je handen vol hebt of druk in de weer bent. Daarnaast ben je verzekerd van extra veiligheid doordat alleen geselecteerde personen kunnen inloggen. 

Aanvullende zakelijke voordelen 

Er zijn specifieke zakelijke varianten van de ruggedized toestellen beschikbaar. Deze zogenaamde Enterprise Edition-versies zijn van handige zakelijke voordelen voorzien. Zo profiteren organisaties van meerjarige, gegarandeerde firmware- en beveiligingsupdates.  

Daarnaast is ieder ruggedized toestel minimaal twee jaar beschikbaar, zodat het als organisatie mogelijk is om gemakkelijk op te schalen als dit nodig is. Bovendien wordt de Samsung-beheeroplossing Knox Suite een jaar lang gratis meegeleverd om beheer en beveiliging mogelijk te maken. 

Voordelen van ruggedized devices 

  • Dankzij stevige materialen zijn de devices bestand tegen vocht, stof en vuil 
  • Met een krachtige en verwisselbare accu kun je langer doorwerken 
  • Te bedienen met handschoenen en natte vingers
  • Beschikbaar als Enterprise Edition 

Fivespark en Samsung 

Een ruggedized toestel biedt veel voordelen om niet alleen op een gegarandeerd veilige manier aan het werk te zijn, maar ook te blijven.

Met apparaten die tegen een stootje kunnen en robuust en krachtig aan de binnen- en buitenkant zijn, garandeer je de productiviteit van je collega’s. Wil je meer weten over ruggedized devices? Neem gerust contact met ons op; we bespreken graag de mogelijkheden.