Managed digitale werkplek? Daarom zijn systeembeheerders enthousiast!

16-03-2021
Managed digitale werkplekken

In dit blog

  In een eerdere blog legde Brian Savelkouls, business consultant bij Fivespark, uit wat een managed digitale werkplek is en wat de voordelen zijn voor de directie. In deze blog kijkt hij naar de voordelen voor systeembeheerders.

  Efficiëntere dienstverlening

  Een managed digitale werkplek kan bestaan dankzij een remote monitoring- en managementsysteem (RMM). Zo’n RMM is een volledig uitgerust, veilig, cloudgebaseerd platform waarmee systeembeheerders alle werkplekken op afstand kunnen bewaken, beheren en ondersteunen. Hierdoor worden de kosten verlaagd en de dienstverlening efficiënter. Heeft de gebruiker een vraag of een probleem, dan is een belletje naar de servicedesk voldoende. De servicemedewerker kan eenvoudig op afstand meekijken en waar mogelijk voorgedefinieerde oplossingen activeren.

  Tijd voor belangrijker zaken

  Nu de saaie, repetitieve handelingen uit handen worden genomen, hebben systeembeheerders weer tijd voor belangrijker zaken, zoals strategische vraagstukken, innovaties en nieuwe producten en technologieën. Het geeft ze weer de mogelijkheid écht waarde toe te voegen. Of gewoon eens lekker onbezorgd op vakantie te gaan. Ook belangrijk.

  (Gedeeltelijke) controle over privé-apparaten

  Als een gebruiker thuiswerkt, op een privé-apparaat, wil die persoon natuurlijk wel ondersteuning kunnen krijgen, maar zonder dat direct het hele bedrijfsportaal, het intranet en twintig zakelijke applicaties op het privéapparaat worden geïnstalleerd. Met een managed digitale werkplek is het goed mogelijk ook in die situatie ondersteuning te bieden, de juiste updates uit te rollen en voor goede security te zorgen. Win-win.

  Alles op één plek

  Tot enkele jaren geleden waren deze mogelijkheden – deels – ook al beschikbaar. Het grote verschil is dat toen alle oplossingen verspreid waren over verschillende pakketten met verschillende modules. Dankzij een remote monitoring- en managementsysteem heb je alle tools op een plek beschikbaar, als een Zwitsers zakmes.

  Nieuwsgierig?

  Wij zien de managed digitale werkplek als een Zwitsers zakmes. Welke tools je wel of niet gebruikt, is uiteraard aan jou. Wij beginnen met een fundament dat ieder bedrijf nodig heeft, en daarop kunnen we uitbreiden. Zo bouwen we een oplossing op maat voor elk bedrijf, hoe groot of hoe klein ook. Daarbij gaan we altijd uit van een gestandaardiseerde aanpak. Wil jij weten hoeveel tijd, energie of geld jij kunt besparen met zo’n digitaal Zwitsers zakmes, vraag vrijblijvend een gesprek aan. We leren je graag kennen.

   

  gerelateerde berichten

  Met nieuwe partner Directus maken wij data beter bruikbaar

  Sommige kansen moet je grijpen! Ons nieuwe partnership met Open Source platform Directus is er zo een. Bij Fivespark zetten we Directus al a.

  Fivespark vereenvoudigt kapitaliseren ongebruikte bedrijfsdata

  De Full Service Provider is eerste Nederlandse partner van Directus  Fivespark is de eerste Nederlandse partner van het Amerikaanse Directus.

  Fivespark democratiseert data

  De Full Service Provider is eerste Nederlandse partner van Directus Fivespark sluit als eerste in Nederland een partnership met Directus, ee.